Baseball, în weekend, la Călăraşi şi Independenţa!

Baseball, în weekend, la Călăraşi şi Independenţa!

Terenul 2 din incinta Complexului Sportiv Dunărea şi stadionul Venus din Independenţa (foto) vor găzdui sâmbătă şi duminică (14-15 mai) Campionatul Naţional Şcolar de Baseball (16-18 ani). Cinci cluburi se vor alinia la start, printre acestea figurând şi CSS Călăraşi.

Meciul de deschidere se va desfăşura la Independenţa, sâmbătă, de la ora 09.00 între CSS – LPS Roman şi CSS Tg. Neamţ. Festivitatea de deschidere va avea loc la Călăraşi, tot sâmbătă, începând cu ora 12.45 de minute după care imediat este programat duelul dintre CSS Călăraşi şi CSS – LPS Roman, pe Terenul 2 din incinta Complexului Sportiv Dunărea. Festivitatea de premiere se va desfăşura la Călăraşi, duminică, de la ora 13.30 de minute.

Iată programul partidelor:

Teren A - Stadionul din Călărași (B-dul Republicii, Nr 39 )

Teren B - Stadionul Independența

SÂMBĂTĂ, 14 MAI

09:00: CSS-LPS Roman - CSS Tg. Neamț (Teren B)

11:15: CSS Tg. Neamț - CSS Botoșani (Teren B)

12.45: Teren A - Festivitatea de Deschidere

13:00: CSS Călărași - CSS-LPS Roman (Teren A)

15:00: CSS 6 București - CSS Tg. Neamț (Teren B)

15:15: CSS Botoșani - CSS Călărași (Teren A)

18:00: CSS Călărași - CSS 6 București (Teren A)

18:00: CSS-LPS Roman - CSS Botoșani (Teren B)

DUMINICĂ, 15 MAI

09:00: CSS 6 București - CSS-LPS Roman (Teren A)

09:00: CSS Tg. Neamț - CSS Călărași (Teren B)

11:15: CSS Botoșani - CSS 6 București (Teren A)

13:30: Teren A - Festivitatea de Premiere

 

Conform principalelor reguli din jocul de baseball, meciurile desfăşurate în această disciplină sportivă au loc între două echipe formate fiecare din câte 9 jucători.

Cele două echipe sunt pe rând în atac şi în apărare.

Se joacă 9 reprize. Formaţia aflată în apărare încearcă să elimine trei jucători aflaţi în atac (3 outs), iar apoi ea are dreptul să fie în atac. Atunci când este în atac, încearcă să lovească mingea, să intre în teren, să alerge prin cele trei baze şi apoi să revină acasă. Doar în momentul în care revine acasă se marchează un punct.

Jocul este câştigat de formaţia care marchează mai multe puncte consemnate pe tabela de marcaj.

Punctele se marchează astfel: loveşti şi mergi în baza 1, altcineva loveşte, iar tu avansezi spre baza 2 şi apoi baza 3, altcineva loveşte, iar tu avansezi spre baza casă - punct.

Se mai poate marca prin ''home run'', în situaţia în care trimiţi mingea direct peste gard, dincolo de teren. În această situaţie, se face în mod automat punct - tu şi ceilalţi colegi aflaţi în teren.

La echipa aflată în atac, jucătorii de baseball vin, pe rând, să lovească mingea.

Jucătorul din atac poate marca dacă: loveşte mingea şi avansează în baze, nu este eliminat când este în teren, avansează pe rând spre baza 2, baza 3 şi baza casă, nu sunt eliminaţi până când marchează el trei jucători ai propriei echipe.

Când jucătorii sunt din faza de apărare, înseamnă că întreaga echipă se află în teren, pentru a bloca atacul adversarilor.

Pitcher-ul este jucătorul care aruncă mingea spre baza casă. Scopul său este să arunce mingea suficient de bine, încât jucătorul aflat în postura de atacant să nu o poată lovi. Echipa din apărare trebuie să elimine trei jucători adverşi, dacă vrea să treacă în atac.

Un jucător de baseball este eliminat (''out'') în următoarele situaţii: a) mingea nu este lovită, deşi este aruncată de trei ori în zona strike; b) mingea este prinsă în aer după ce este lovită; c) mingea ajunge mai repede în baze, înaintea jucătorului aflat în atac şi d) jucătorul din atac este atins cu mănuşa în care ţine mingea, de un apărător, între baze.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.