Baseball / 8 călărăşeni în lotul României, clasat pe 7 la CE de juniori III

bsb 25 diplomaEchipa reprezentativă de juniori III a României la baseball s-a clasat pe locul 7 la Campionatul European, desfăşurat în perioada 4-9 iulie în Cehia la Trepice. Nu mai puţin de 8 sportivi din cadrul CSS Călăraşi au fost selecţionaţi de către antrenorul Ion Bălan, nimeni altul decât cel care se ocupă de acest sport în oraşul de la malul Borcei.

La Trepice, România care a făcut parte din grupa B, s-a impus în faţa selecţionatelor similare ale Ucrainei (15-3), Lituaniei (14-4) şi Slovaciei (16-6), fiind învinsă de Franţa (2-15), Germania (35-2), echipă care s-a clasat finalmente pe primul loc devenind campioană continentală, şi Rusia (2-10).

„Din păcate am avut o grupă foarte grea, cu Germania care a devenit campioană europeană, joc în care am folosit în mare parte rezervele, cu Rusia, vicecampioană europeana de anul trecut, acum clasată pe locul 3 şi Franta care este o forţă în baseball. Aceste trei echipe aveau delegatii numeroase cu jucători foarte bine pregatiţi şi cu calităţi excelente, antrenaţi de câte 7 antrenori, aceştia fiind ajutaţi de un fizioterapeut. În grupa noastră am învins echipele Ucrainei şi Lituaniei la zece puncte diferenţă, echipe cu tradiţie în baseball-ul european şi pe care noi nu le-am mai învins de câţiva ani buni. Ne-am clasat pe locul 4 în grupa noastră, drept pentru care am întâlnit în ultimul joc, pentru locurile 7-8, echipa clasată pe locul IV în grupa A, şi anume Slovacia. Am câştigat fără probleme cu scorul de 16-6.” a declarat antrenorul Ion Bălan care a continuat „Mă bucur că din cei 14 sportivi cu care ne-am prezentat la acest campionat european, 8 au fost de la Călăraşi, iar în fiecare joc minim 5-6 jucători din cei 9 titulari au fost călărăşeni. Putem spune că mai mult de jumătate din echipa naţională a fost formată din sportivi de la CSS Calarasi, copii care nu numai că sunt campioni naţionali de trei ani de zile, dar anul acesta au reusit să învingă trei echipe naţionale.”

Lista jucătorilor de la CSS Călăraşi îi cuprinde pe: Ivan Răzvan, Constantin Valentin, Ionescu Gabriel, Deacă Cristian, Franţ Cătălin, Druncea Andrei, Stancu Ionut, Oprişan Vladimir.

În altă ordine de idei, prof Bălan a mai spous că echipa CSS Călăraşi ar fi trebuit să fie prezentă săptămâna trecută în Polonia la CM al echipelor de club însă a trebuit ppână la urmă să rămână acasă din cauza coeficientului de ţară scăzut şi din pricina numărului redus de terenuri din ţara noastră. „Din păcate săptămâna trecută trebuia să participăm în Polonia la Campionatul Mondial pe echipe de club, unde reprezentam România, dar CSS Călăraşi şi alte trei echipe din tot atâtea ţări, nu am fost primiţi din cauza coeficientului de ţară care se calculează având mai multe puncte printre care şi numărul terenurilor din ţară. Dacă acum trei ani, la precedenta participare am fost înştiinţaţi de către forul mondial Little League, că dacă vom construi un teren de baseball la Călăraşi ni se va repartiza organizarea unui turneu final de CM, aici la noi, acasă, acum tot acel for nu ne-a primit unul dintre criterii fiind lipsa terenului. Această echipa de la Călăraşi este o generaţie de excepţie şi nu ştim când vom mai întâlni aşa copii dornici de performanţă susţinuţi de părinţii lor care fac eforturi deosebite” a conchis prof. Ion Bălan.

Rezultate obţinute de România în Cehia

Romania – Franta         2 – 15
Ucraina – Romania       3 – 15
Rusia – Romania        10 – 2
Lituania – Romania      4 – 14
Romania – Germania    2 – 35
Romania – Slovacia    16 – 6

bsb 25 1bsb 25 2bsb 25 3

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.