CSM Călărași | Dumitru Chirilă: Prin sportivii noștri, Călărașiul se vede ca un loc magic pe harta mondială

CSM Călărași | Dumitru Chirilă: Prin sportivii noștri, Călărașiul se vede ca un loc magic pe harta mondială

Planeta sportului de performanță este o lume a învingătorilor, este o luptă acerbă pentru atingerea propriilor limite umane posibile, pentru afirmarea propriilor calități în detrimentul calităților adversarilor și această luptă este evaluată și apreciată, în esență, prin medalii, clasamente, ierarhii., susține directorul CSM Călărași, prof. Dr. Dumitru Chirilă în Raportul de activitate pe anul 2023 al clubului pe care-l conduce, prezentat în continuare.

Deviza sportivilor si angajatilor CSM Calarasi si in anul 2023, de la antrenori si pana la simpli muncitori care construiesc si ingrijesc baze sportive, si la clubul nostru chiar construiesc baze sportive, a fost victoria, victoria impotriva greutatilor si a lipsurilor materiale si financiare, victoria in intrecerea cu tine insuti , cu adversarii in competitiile sportive si cu adversarii de tot felul.

Aceasta atitudine insuflata de conducerea clubului, atitudine curajoasa, constructiva si de admirat a sportivilor, antrenorilor si a intregului personal al CSM Calarasi, a facut din anul 2023 un an bun, un an de satisfactie, prin excelentele rezultate sportive obtinute, prin realizarea si depasirea obiectivelor propuse.

Clubul Sportiv Municipal Calarasi a functionat in anul 2023 cu un numar de 7 sectii pe ramura de sport , respectiv: atletism, box, baschet, canotaj, kaiac-canoe, lupte libere si tenis, si a avut in pregatire un numar de 371 sportivi, din care 203 de sportivi legitimati, sportivii participand la aproape toate competitiile din calendarul sportiv propriu.

Participarea s-a concretizat prin realizarea unui numar de 103 medalii in

campionatele si concursurile nationale si internationale, la toate categoriile de varsta.          

In competitile internationale, cea mai buna performanta sportiva a obtinut-o foarte tanara Bianca IFTENI ( doar 17 ani), de la sectia de canotaj – sportiva depistata si selectata de antrenorul Daniel BANATEANU, aceasta sportiva de exceptie obtinand medalia de aur si titlul de campioana a Europei la Campionatele Europene de Canotaj U19 de la Gailarde, Franta si medalia de Aur si titlul de campioana Mondiala U19, de la Paris, Franta.

Aceste medalii stralucitoare, smulse din adancul apelor din marile concursuri internationale, au fost obtinute, de talentata Bianca Ifteni, in cea mai grea probă sportiva a canotajului, in proba de simplu vâsle, proba celei mai mari campioane a secolului trecut, Elisabeta LIPĂ, doamna Elisabeta LIPĂ considerand-o pe Bianca noastră cea mai talentata si de perspectiva sportiva a generatiei ei.

Tot aceasta sportiva a mai obtinut medalia de Aur la Campionatele Balcanice U19, in proba simplu vasle, de la Bucuresti, 15-17.09.2023.

Din aceeasi categorie de sportivi de exceptie, face parte si Ana Maria MATRAN, care a obtinut in anul 2023 un numar de 2 medalii de Aur, in doua probe diferite, la Campionatele Europene de Tineret, U23, campionate desfasurate in Germania in perioada14-17.08.2023.

Demna de remarcat este si evolutia competitionala a sportivei Gabriela CUC, medaliata cu Argint la Campionatele Mondiale de Lupte, U20 de la Constanta, aceasta sportiva fiind medaliata cu Aur si la Campionatul National U23 si clasata pe locul V la Campionatul European U 23 de la Bucuresti.

Tot la lupte, o evolutie remarcabila a avut si multiplul campion de seniori Mihai PALAGHIA, sportiv care s-a clasat pe locul II la Campionatele Francofoniei din perioada 28.07-05.08, din Congo.

Evolutii remarcabile in anul 2023 a mai avut si canotorul Alin BUZDUGAN, sportiv care a cucerit, printre altele, o medalie de Aur la Campionatul National de seniori din perioada 03-04-03.2023 de la Arad.

Rezultate notorii a obtinut si atleta Andreea TALOS, sportiva care cu o saritura de 14.06 m, in proba de triplusalt la Campionatele Mondiale de Atletism de la Budapesta, a obtinut o serioasa optiune pentru calificarea la JO de la Paris din anul 2024.

Rezultate foarte bune au cucerit, in anul 2023, si sportivii sectiei de box a clubului,

la aceasta sectie obtinandu-se un numar de 18 medalii, din care 7 de aur, 7 de argint si 4 de bronz, cel mai bun rezultat fiind realizat de sportivul Alberto BORLAN-Loc V-la Campionatul European de tineret din Armenia, sportivul fiind depistat si antrenat de antrenorul VALENTIN ANGHEL.

In anul 2023 un numar de 18 sportivi ai CSM Calarasi au fost selectionati in Loturile Nationale de juniori, tineret si seniori, sportivi care pot asigura perspectiva sportului romanesc.   

In anul 2024 vom extinde, daca vom fi sustinuti, selectia copiilor de exceptie in afara judetului, sportivii care vor fi selectionati din afara judetului urmand a fi transferati cu scoala la Calarasi unde vor primi cazare si masa, si li se va asigura pregatire centralizata.  

Un factor limitativ al performantei sportive la sectia de canotaj a fost in anul 2023 lipsa ambarcatiunilor competitive, sportivii nostri participand la competitii pe ambarcatiuni de imprumut, fiind absolut necesara procurarea pentru aceasta sectie a unei ambarcatiuni de competitie 4x performanta, a unei ambarcatiuni de concurs 1X(schif simplu) si a unui peridoc pentru transportul ambarcatiunilor.

Referitor la Intretinerea, functionarea si dezvoltarea bazei materiale sportive in anul analizat am asigurat functionarea continua a acestei baze materiale, efectuand, cu bani putini, cu angajatii clubului, antrenori si muncitori ai bazei sportive lucrarile de intretinere si reparatii necesare. O mare problema a CSM Calarasi a fost acoperirea cheltuielilor cu energie termica si electrica pe perioada de timp nefavorabil( din octombrie pana in luna martie), aceste cheltuieli ajungand la sume impresionante datorita cresterii continue in Romania a tarifelor de energie.

De aceea am fost obligati sa introducem masuri de rationalizare, masuri intelese de beneficiari.

Cu eforturi proprii si prin executarea garantiei de buna executie a lucrarilor de reparatii la Sala Sporturilor Calarasi, lucrari incepute si nefinalizate sau executate necorespunzator de Damar Holding Calarasi, am reusit la sfarsitul anului 2023 sa punem in functiune Sala Sporturilor din administrarea CSM Calarasi, sala care a fost blocata timp de 3 ani de zile, 2020-2023, datorita lipsei de finantare din partea Ministerului Sportului a lucrarilor de reparatii in perioada 2021-2023.   

Pentru obtinerea medaliilor castigate, conducerea CSM Calarasi a actionat cu eforturi sporite, cei care le-au realizat beneficiind de echipamentul de pregatire si competitii necesar, un calendar competitional adecvat obiectivelor propuse si cerintelor marii performante, medicatie sustinatoare si recuperatoare de efort si alimentatii de efort si chiar premieri sportive pentru cele mai bune rezultate. Am fi putut sa realizam mult mai multe lucruri daca am fi beneficiat de un sprijin mai consistent din partea autoritatilor locale.

In privinta colaborarii cu unitatile sportive scolare, Clubul Sportiv Municipal Calarasi a avut o buna relatie de colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Calarasi si cu Clubul Sportiv Scolar Calarasi, aceste structuri fiind strans legate prin interesele comune de depistare si promovare a talentelor sportive, in vederea reprezentarii tarii la marile competitii internationale si a sporirii prestigiului Romaniei in lume, ambele cluburi dorindu-si optimizarea acestor colaborari la cat mai multe sectii compatibile.

In sinteza se poate aprecia ca prin masurile intreprinse, cu sustinere financiara asigurata din fonduri publice si din venituri extrabugetare , activitatea CSM Calarasi a fost foarte buna in anul 2023.

Cunoscand zbuciumul sportivilor, antrenorilor si intregului personal al CSM Calarasi determinate de unele neajunsuri si de dorinta de a le rezolva, nu putem decat sa aplaudam si sa felicitam inversunarea acelora care-si respecta meseria in orice conditii, celor care isi slujesc crezul care-i ajuta sa treaca peste indoieli si adversitati.

In final, putem spune, fara lipsa de modestie ca CSM Calarasi este varful de lance al performantei sportive din judetul Calarasi!

La CSM Calarasi avem campioni inegalabili care, bine formati si îndrumati, prin angajament, daruire si pricepere, au demonstrat ca nimic nu este imposibil, ca putem fi primii sau printre primii in Europa si chiar in intreaga lume, acesti sportivi care sunt mandria Romaniei si a mun. Calarasi meritand, din plin, recunostinta dar si aprecierea noastra a tuturor.

Nu trebuie decat sa le acordam increderea NOASTRA, intreaga noastra sustinere, a tuturor, ca toată ființa lor să fie concentrată zilnic, sută la sută, pe munca și obiectivele lor mărețe, să poată fi primii in marile competitii ce vor urma, printre aceste mari competitii aflandu-se si Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, unde sunt calificate si campioanele mondiale Adriana Ailincai ADAM si Cristina DRUGA, sportive carora insa am fost obligati sa le acordam transferul la clubul Dinamo Bucuresti datorita imposibilitatii CSM Calarasi de a le plati Contractele de Activitate sportiva existente intre sportive si CSM Calarasi.

Prin sportivii de mare performanta de la CSM Calarasi, municipiul si judetul Calarasi au o adevarata comoara, zestrea de medalii a Calarasiului imbogatindu-se din ce in ce mai mult prin numeroasele medalii obtinute de sportivii clubului.

Toti acesti tineri si foarte tineri si minunati sportivi, crescuti si educati la CSM Calarasi, ofera demnitate si stralucire sportului romanesc, trecerea lor prin viata fiind poleita cu aur.

Da, noi Calarasiul suntem privilegiati, suntem fericiti ai sortii, pentru ca avem, la CSM Calarasi, tineri de clasa europeana, avem sportivi de nivel mondial, care abia asteapta sa fie sustinuti sa ne reprezinte la marile competitii sportive internationale.

Acesti sportivi, antrenorii si rezultatele lor uimitoare, determina o reflectie in timp, pentru a realiza devenirea noastra: cine am fost, cine suntem si bineinteles cine vom fi noi calarasenii, si contributia fiecaruia la aceasta zestre pe care ne-o dorim cat mai bogata, grija deosebita ca aceasta avutie sa nu fie risipita !?

Si toate rezultatele superbe ale sportivilor nostri ne incarca cu un puternic sentiment de respect, de admiratie si de mandrie fara margini, dar si de responsabilitate, daca privim la aceasta adevarata comoara care ne pozitioneaza in topul comunitatilor sportive din Romania.

Putine orase si judete din tara noastra se pot mandri cu o poveste ca a noastra, ca au revolutionat ritmul progresului in sport.

Este o poveste adevarata, creata de conducatori, antrenori, sportivi, constituiti intr-o echipa unita, al carei scop este marea performanta sportiva, reprezentarea cu onestitate a Romaniei si a cetatii Calarasi.

Prin sportivii nostri, Calarasiul se vede ca un loc magic pe harta mondiala.

Se aude de Romania peste tot in Europa, unde se canta din ce in ce mai des imnul tarii, gratie copiilor nostri Ana Maria MATRAN, Bianca IFTENI, Gabriela CUC, Florentina DRUGA, Mihai PALAGHIA si multi alti sportivi de mare perspectiva.

Nu putem sa nu ne inclinam in fata acestor uriasi, sa nu le multumim pentru daruirea lor, sa nu îi pretuim cum se cuvine.

Ii felicitam si îi iubim pe dragii nostri sportivi si antrenori, de la CSM Calarasi de la sectiile de Canotaj, Lupte, Box si Atletism, pentru toate lectiile de onoare pe care le-au oferit pana acum si avem incredere ca în anii ce urmeaza, vom veni cu noi medalii stralucitoare pentru Romania.

Director, Prof. dr. Dumitru Chirilă

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.