CSM Călăraşi / D. Chirilă: Secţia de atletism a obţinut, în acest an, cele mai bune rezultate din istoria clubului!

Chirila iulieNu mai puţin de 19 medalii au obţinut în acest an atleţii din cadrul CSM Călăraşi în cadrul competiţiilor naţionale şi internaţionale.

Directorul CSM Călăraşi, Dumitru Chirilă, a trecut în revistă pentru www.arenamedia.ro rezultatele înregistrate de Ionela Luca, Samuel Bucşă, George Baciu şi Florin Biro, subliniind că acestea sunt cele mai bune din istoria secţiei de atletism, coordonată foarte bine de reputatul antrenor, Virgil Costache. “În prima jumătate a acestui an, secţia de atletism a Clubului Sportiv Municipal (CSM), secţie care se află în coordonarea cunoscutului profesor Virgil Costache, a obţinut cele mai bune rezultate din istoria clubului! Respectiv un număr de 19 medalii, câştigate în competiţiile naţionale şi internationale. Aş aminti aici cu multă satisfacţie medalia de aur obţinută de Samuel Bucşă, respectiv de argint, obţinută de Ionela Luca, la recentul Campionat Balcanic de la Novi Pasar. Acelaşi Samuel Bucşă s-a clasat pe locul 3 la Campionatele Mondiale U18, obţinând medalia de bronz. Cu doar câteva zile, Samuel despre care putem spune cu tărie că a pătruns în topul săritorilor din elita mondială, obţinuse şi un nou record al României cu o săritură fantastică de 7,63 m. Samuel Bucşă este unul dintre cei mai talentaţi sportivi ai acestei ramuri de sport, de la atletism, din ultima perioadă. Este un sportiv cu perspective extraordinar de frumoase având în vedere că progresul lui a fost extraordinar de frumos în ultima perioadă.

Samuel Bucsa si Virgil CostacheDacă până în 2017 ce mai bună săritură a lui a fost de doar 6,56 m, dacă facem diferenţa la un simplu calcul de la 6,56 la 7,63 diferenţa este extrem de elocventă.

Noi mai ştim că la antrenamente sportivul nostru „prinde”, ăsta este limbajul atletismului, şi sărituri de peste 7,70 m. Deci perspectiva atletismului este mai mult decât îmbucurătoare.” a declarat pentru www.arenamedia.ro, Dumitru Chirilă care a explicat şi “motivele” care au stat la baza ascensiunii atletismului în acest an. “În primul rând sprijinul deosebit pe care-l acordăm acestei secţii şi încrederii pe care o am în profesorul Virgil Costache, care a traversat o perioadă nefastă din viaţa lui în sensul în care viaţa de antrenor nu este uşoară. Spun acest lucru pentru că dacă eşti antrenor şi vrei să obţii rezultate, trebuie să fii dedicat cu totul acestei meserii: trebuie să dormi cu sportivii, trebuie să mănânci cu sportivii, enorm de multe lucruri trebuie să faci pentru sportivi. Şi fiind foarte ocupat, domnul profesor care era căsătorit şi avea şi un copil, a trecut printr-un divorţ. Soţia lui, pentru că nu prea stătea pe acasă, a intentat divorţ. A avut o perioadă mai dură când practic a fost deprimat. A reuşit să treacă peste acest divorţ, s-a recăsătorit, are din nou un copil, toate lucrurile personale pot să spun că sunt rezolvate. Soţia lui este tot profesoară de atletism, îl înţelege şi îl susţine cu totul. Având o atmosferă bună acasă şi tot sprijinul din partea CSM a efectuat o pregătire la carte pentru că este foarte bine pregătit domnul profesor Costache şi rezultatele au apărut ca ceva firesc.”. a continuat Chirilă.

Luca Ionela 2017Şeful CSM Călăraşi a subliniat că obiectivele propuse pentru acest an au fost finalizate cu succes aşteptând un nou rezultat pozitiv pentru Samuel Bucşă care se va alinia la startul Campionatul Mondial de Juniori I. “Noi ne-am realizat pe deplin obiectivele pe care le-am stabilit, chiar le-am depăşit pot să spun. Vom participa cu Samuel Bucşă şi la Campionatul Mondial de Juniori I pentru că medalia de bronz a fost obţinută la Campionatul Mondial de Juniori II. Dacă reuşeşte să-şi conserve forma pe care a demonstrat-o până acum, deşi această formă în metodologia antrenamentului se spune că nu poate fi păstrată decât pentru o perioadă foarte scurtă în timpul anului, atunci putem spune că 2017 a fost un an deosebit pentru noi. Totuşi, nu poţi să tragi de tine la maxim o perioadă foarte lungă. Practic în cadrul unui an de pregătire nu poţi să stabileşti decât un maxim al posibilităţilor fizice şi intelectuale şi acest maxim putem presupune că a fost atins la Campionatele Mondiale. Dar asta nu înseamnă că nu va putea obţine şi un rezultat valoros la Campionatele Mondiale de juniori I, unde nu avem obiectiv. Va fi practic o competiţie de pregătire, de căpătare experienţă, dar nu este exclus să obţinem un rezultat bun şi la această competiţie.” a conchis prof. Dumitru Chirilă.

REZULTATE CSM Călăraşi, Secţia de atletism, luna iulie 2017

Finala Campionatului Naţional de Atletism, seniori - tineret, 08-09.07.2017, Piteşti (Stadionul Nicolae Dobrin)

Loc I - Samuel Bucşă, CN Tineret, lungime

Loc I - Ionela Denisa Luca, CN Senioare, prăjină - 4.05 m (personal best)

Loc II - George Baciu, CN Seniori, lungime

Loc II – Florin Biro, CN Tineret, 3.000 m obstacole

În perioada 15-16 iulie 2017, în localitatea Novi Pasar din Serbia, s-au desfăşurat Campionatele Balcanice de Atletism. La această competiţie majoră România a fost reprezentată de sportiva CSM Călăraşi, Ionela Luca, sportivă care a obţinut o binemeritată medalie de argint la săritura cu prăjina.

ATLETISM / Rezultate obţinute în perioada 1 ianuarie – 15 iulie 2017

Campionatele Naţionale Universitare / 5.02.2017 / Bacău

Loc I - Alexandru Baciu, triplusalt, 16.12 cm

Loc II - Alexandru Baciu, lungime, 7.32 cm

Loc I - Ionela Denisa Luca, lungime, 6.03 cm

Loc I - Ionela Denisa Luca, prăjină, 3.10 cm

Campionatele Naţionale de Sală / 18-19 februarie / Bucureşti

Loc I - Ionela Denisa Luca (senioare), prăjină

Loc III - Ionela Denisa Luca (senioare), lungime

Loc III - Alexandra Mihai (tineret), triplusalt

Loc III - Samuel Bucşă, lungime

Loc II - Samuel Bucşă (juniori I), lungime: 7.11 m

Campionatele Naţionale / 11-12 martie / Bacău

Loc I - Samuel Bucşă (juniori II), lungime

Campionatele Internaţionale ale României / 3 iunie / Cluj - Napoca

Loc III - Ionela Denisa Luca, lungime

Loc II - George Baciu, lungime

Campionatele Balcanice / 3-4 iunie / Istanbul

Loc I - Samuel Bucşă, săritura lungime

RECORD NAŢIONAL: Samuel Bucşă - 7.63 m (lungime)

Campionatele Naţionale / 8 iulie / Piteşti

Loc I - Samuel Bucşă (tineret), lungime

Loc I - Ionela Denisa Luca (senioare), prăjină

Loc II - George Baciu (seniori), lungime

Loc II - Florin Biro (tineret), 3.000 metri obstacole

Campionatele Mondiale U18 / 14 iulie / Nairobi

Loc III - Samuel Bucşă, lungime

Campionatele Balcanice / 15 iulie / Novi Pasar

Loc II - Ionela Denisa Luca, prăjină

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.