Canotaj / Adriana Ailincăi (CSM Călăraşi), campioană europeană!

România a cucerit șapte medalii, duminică, la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori de la Krefeld (Germania), patru de aur, două de argint și una de bronz, fapt care i-a adus clasarea pe locul doi în clasamentul pe națiuni.

Medalie de aur a obţinut şi echipajul feminin de dublu rame fără cârmaci format din Adriana Ailincăi (CSM Călăraşi) şi Maria Tivodariu (Dinamo Bucureşti) (07:39.93). “Aurul Europei este adus din nou în oraşul nostru, pentru CSM Călăraşi la canotaj. Este o medalie aşteptată de România în proba de dublu rame (2-) de mai bine de trei ani. Adriana Ailincăi şi colega ei Maria Tivodariu de la Dinamo au cucerit aurul în faţa campioanelor mondiale de anul trecut. O felicit din inimă pe Adriana care a devenit regină în cea mai dificilă probă, pentru munca depusă şi pentru rezultatul său extraordinar obţinut duminică” a declarat antrenorul Daniel Bănăţeanu.

Cele 4 medaliile de aur au fost obținute de echipajele dublu rame masculin, dublu rame feminin, patru vâsle feminin și 8+1 feminin, în timp ce echipajele de patru rame masculin și 8+1 masculin au obținut argintul, echipajul de patru rame feminin s-au clasat pe locul trei. Barca de dublu vâsle feminin s-a clasat pe locul 11, iar cea de patru vâsle masculin a terminat pe 13.

La dublu rame fără cârmaci, Ștefan-Constantin Berariu și Florin-Sorin Lehaci s-au impus în finală (06:53.41), după ce câștigaseră și a doua semifinală (06:56.28).

În proba similară feminină, Adriana Ailincăi și Maria Tivodariu au luat aurul după ce câștigaseră și prima semifinală (07:43.39).

O altă medalie de aur a fost obținută de echipajul feminin de patru vâsle format din Larisa Elena Roșu, Andreea Grăpinoiu, Simona Geanina Radis și Tabita Maftei (06:34.39), după ce se impusese și în semifinale (06:45.20).

Echipajul feminin de 8+1 (Elena Dănuț, Elena-Cosmina Ciritel, Monica-Georgiana Andron, Ioana-Mădălina Moroșan, Andreea Popa, Raluca-Georgiana Dinulescu, Maria-Magdalena Rusu, Vasilica-Alexandra Rusu, Victoria-Ștefania Petreanu) a câștigat finala în 06 min 26 sec 82/100.

La patru rame fără cârmaci masculin, Dumitru-Alexandru Ciobică, Nicu-Iulian Chelaru, Cristian-Ionuț Cojocaru și Ciprian Huc au ocupat locul al doilea (06:17.93), la peste două secunde de învingători.

Barca masculină de 8+1 (Andrei Lungu, Dorin Simion, Dumitru-Valentin Bucur, Andrei-Sebastian Cornea, Georgel-Bogdan Vlad, Alexandru-Laurențiu Danciu, Ștefan-Robert Niță, Marian Cireașă, Andrei-Valentin Maliș) a obținut și ea argintul (05:59.06), la 34/100 de aur.

Ambarcațiunea feminină de patru rame fără cârmaci (Ioana-Irina Acsinte, Geanina-Dumitrița Juncănariu, Elena-Cătălina Onciu, Alina-Maria Balețchi) a obținut bronzul (07:07.83), sosind la doar trei sutimi de argint.

Andreea Spetco și Georgiana Tătaru au ocupat doar locul patru în prima semifinală (07:36.16) la dublu vâsle feminin, clasându-se pe 11 la general.

Echipajul masculin de patru vâsle (Sebastian-Constantin Cîrstea, Iulian Nestian, David-Cătălin Hălmăgian, Florin-Bogdan Horodișteanu) s-a clasat pe locul 13 la final.

La Europenele de juniori de anul trecut, de la Trakai (Lituania), România a cucerit șase medalii, trei de argint și trei de bronz.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.