Box / Georgian Anghel: Marco Manea este cel mai bun din lotul de cadeţi al României!

georgian anghelÎn perioada 16-18 iunie s-a desfăşurat în Slovacia la Kilin Turneul Internaţional „Boxing Cup Triebel”, rezervat tinerilor pugilişti, la startul căruia s-au aliniat şi doi sportivi din cadrul CSM Călăraşi, Tavi Dobre (cat. 46 kg) şi Marco Manea Antonio (cat. 44,5 kg). Antrenorul Georgian Anghel a vorbit mai jos despre rezultatele excelente obţinute de tinerii săi elevii, ambii ocupând primul loc la categoriile lor de greutate. Pe Marco Antonio Manea îl consideră cel mai bun pugilist din lotul de cadeţi al României care va participa în curând la CE, competiţie ce va avea loc în România, la Rm. Vâlcea.

Recent, s-a desfăşurat în Slovacia, un interesant turneu internaţional de box la care au participat şi doi pugilişti călărăşeni, Tavi Dobre şi Marco Antonio Manea, ambii obţinând finalmente primul loc la categoriile lor de greutate. Te felicităm, George, şi pe această cale pentru rezultatele obţinute. Cum a fost?

Mulţumim pentru felicitări! A fost un turneu de bun augur pentru noi, un turneu de care aveam mare nevoie. Le tot căutăm în ultima vreme. Sunt benefice şi e foarte bine să fim prezenţi la startul lor. Mergem la C.M. şi C.E. şi te loveşti de sportivi care au câte 15-20 de astfel de turnee, la activ. Noi am participat cu doi sportive: Tavi Dobre (juniori – cat. 46 kg) şi Marco Antonio Manea (cadeţi – cat. 44,5 kg). Amândoi au făcut un turneu extraordinar de bun. La Tavi, mă aşteptam să câştige datorită faptului că a fost mult mai bine pregătit. El este prezent şi zilele acestea la Horezu, la Cupa României. În Slovacia, a câştigat două jocuri. S-a luptat cu un sportiv din ţara gazdă, un copil foarte bun iar în finală a întâlnit un rus. Ştiţi prea bine că Rusia e o forţă în boxul european şi mondial! L-am urmărit pe sportivul rus, un copil înalt, în meciul precedent şi mi-a lăsat o impresie foarte bună. Ştiam că va fi un meci dificil dar Tavi a demonstrat că-i un copil bun, de viitor, pe care ne bazăm, câştigând turneul!

În ceea ce-l priveşte pe Marco Manea, campionul nostru naţional la cadeţi, se pregăteşte pentru C.E. care va avea loc în România, la Rm. Vâlcea. I-am dat acum o perioadă de pauză ca să-şi rezolve problemele cu şcoala. Înainte de turneul din Slovacia, am avut două săptămâni şi ceva de pregătire. El oricum era pregătit datorită prezenţei sale la CN de Cadeţi însă nu se afla, totuşi, într-un moment optim. M-a surprins plăcut câştigând 3 meciuri. A trecut pe rând de un polonez, un maghiar iar în finală de un neamţ foarte – foarte bun.

Crezi că aceşti doi sportivi vor avea o carieră frumoasă în box? Mizezi pe talentul lor?

Sunt doi copii de foarte mare viitor, doi copii pe care punem accent şi tocmai de aceea i-am luat la acest turneu. De altfel, vrem să participăm cu ei la cât mai multe turnee internaţionale. Pot face faţă rigorilor la CE şi CM şi de ce nu?, să ajungă chiar la JO din 2024.

Care ar fi următoarea provocare?

În mod cert, Campionatele Europene de cadeţi unde ne-am propus să obţinem o medalie cât mai strălucitoare. De la medalia lui Şchiopu din 2014, cred că a venit momentul să obţinem o medalie la această ediţie a CE. Să nu uităm că această competiţie de nivel continental va avea loc în România şi sperăm ca arbitrii să fie mai corecţi cu noi. Nu vrem să fim avantajaţi, ci să fim arbitraţi cât mai corect! Pentru că mai de fiecare dată, ne-am lovit de problema asta, cu arbitrii. Marco Manea este cel mai bun sportiv din lotul de 18 al României. Este liderul sau dacă vreţi, căpitanul acestui lot care ne va prezenta la CE.

Mulţumesc şi mult succes în continuare.

Marco Antonio Dobre box

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.