Ziua Mondială a Obezităţii - 39 milioane de copii sunt obezi. Află ce mănânci!

Ziua Mondială a Obezităţii - 39 milioane de copii sunt obezi. Află ce mănânci!

Astăzi, 4 martie, marcăm Ziua Mondială a Obezităţii, ce are ca scop conştientizarea în rândul consumatorilor cu privire la orientarea către un stil de viaţă sănătos bazat pe o alimentaţie echilibrată, mai ales din perspectiva unei creşteri accelrate, la nivel mondial şi european, a ratei de obezitate şi supraponderalitate., anunță InfoCons.

“Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, rata obezităţii s-a triplat din 1975 şi până în prezent. În anul 2016, mai mult de 1.9 miliarde de adulţi cu vârsta cuprinsă între 18 ani şi peste, erau supraponderali, dintre aceştia, mai mult de 650 milioane persoane erau obeze. Altfel spus, în anul 2016, 39% din adulţii cu vârsta de peste 18 ani erau supraponderali, în timp ce 13% erau obezi. În anul 2016, 340 milioane de copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între 5 şi 19 ani, au fost încadraţi în categoria supraponderalilor sau obezilor.

Datele din 2020 arată că 39 milioane de copii cu vârste cuprinse sub 5 ani au fost caracterizaţi ca fiind supraponderali sau obezi. Supraponderalitatea şi obezitatea cauzează mai multe decese la nivel mondial decât subponderalitatea. La nivel global, există mai mulţi oameni obezi decât subponderali, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Cu ajutorul Aplicaţiei Gratuite InfoCons, consumatorii pot alege ei pentru ei, ce mănâncă, printr-o simplă scanare a codului de bare, în urma căreia afla instant direct pe telefonul mobil:

- Afişarea instantă a informaţiilor de pe etichetele produselor agroalimentare în limba selectată Ingredientele din produsul scanat, Numărul şi tipul aditivilor alimentary însoţiţi de o descriere explicită;

- Numărul şi tipul alergenilor regăsiţi în produsul scanat;

- Valorile nutriţionale (cantitatea de sare, zahăr şi calorii);

- Calculator în care se poate insera cantitatea de produs consumată pentru a afla instant cantitatea de sare si zahăr, numărul de calorii precum şi activităţile sportive necesare pentru arderea caloriilor (mers, alergare şi bicicletă);

- Posibilitatea de a acorda rating de la 1 la 5 produselor;

- Salvarea produsului scanat în secţiunea "Produse Salvate", consumatorii având astfel posibilitatea de a-şi crea propria listă de cumpărături, meniul zilnic/ săptămânal, reţete Din secţiunea "Produse Salvate", printr-o simplă bifare a produselor, consumatorii află numărul total de E-uri, cantitatea totală de zahăr şi cantitatea totală de sare. De asemenea, aceştia pot distribui produsele bifate care alcătuiesc lista de cumpărături, meniul zilnic/săptămânal sau retetele cu familia şi prietenii. Personalizarea aplicaţiei în funcţie de preferinţele de consum: număr maxim de E-uri şi tipul acestora, cantitatea maximă de sare, cantitatea maximă de zahăr, tipul de alergeni şi cantitatea maximă de calorii.”, se mai arată în comunicatul de presă InfoCons.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.