Poliţiştii le urează motocicliştilor "Asfalt uscat"!

Poliţiştii le urează motocicliştilor "Asfalt uscat"!

Poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi s-au întâlnit cu membrii clubului moto Legio Phoenix MC Călăraşi.

Subiectele abordate au fost legate de dinamica accidentelor rutiere, cauze generatoare, măsuri de prevenire şi combatere, precum şi soluţii de reducere a riscului rutier în rândul motocicliştilor.

De asemenea, poliţiştii le-au recomandat să poarte echipamentul complet de protecţie, să aibă o conduită preventivă în trafic şi să conducă motocicleta fără să pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

La activitate au participat aproximativ 30 de membri ai clubului moto.

Recomandări pentru motociclişti:

- Încercaţi întotdeauna să aveţi contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria!

- Anticipaţi intenţiile partenerilor de drum - chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că vă apropiaţi, ei pot aprecia greşit distanţa ori viteza.

- Sporiţi atenţia la viraje şi intersecţii - cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare!

- Asiguraţi-vă atunci când viraţi - şoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră!

- Fiţi pregătit pentru condiţii periculoase de drum - carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente!

- Abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le "tăia" - multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus!

- Utilizaţi o cască de protecţie omologată - care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă. Evitaţi să cumpăraţi o cască folosită, este posibil să fi suferit un accident, iar reparaţia poate ascunde vicii structurale!

- Purtaţi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti - numai aceasta poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident. Este recomandat echipamentul modular ,,în straturi" astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo în schimbare!

- Protejaţi-vă ochii - curentul de aer, insectele zburătoare şi praful vă diminuează vizibilitatea şi vă pot răni ochii sau faţa.

- Fiţi vizibil - purtaţi haine strălucitoare, reflectorizante. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule!

Recomandări pentru şoferi:

- Asiguraţi-vă temeinic înainte de a opri sau de a vira şi în niciun caz nu întoarceţi pe linia continuă!

- Păstraţi-vă banda în viraje!

- Asiguraţi-vă înainte de a deschide portiera - lucru valabil şi pentru cei care vă însoţesc!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.