O nouă sesiune de admitere în școlile de jandarmi

O nouă sesiune de admitere în școlile de jandarmi

Ministerul Afacerilor Interne a scos la concurs 700 de locuri pentru formarea subofițerilor jandarmi. Cei care doresc să urmeze o carieră militară,pot aplica pentru a se înscrie la una din școlile formatoare: Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgășani, respectiv Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” – Fălticeni, care au disponibile câte 350 de locuri fiecare.

Cererile de înscriere pot fi transmise exclusiv în format electronic în perioada 20 aprilie-5 mai 2023, pe adresa de e-mail a unității de recrutare: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., chiar și în zilele de sâmbătă și duminică.

Pentru constituirea dosarului de recrutare, candidații depun documentele solicitate până la data de 15 mai 2023.

Probele de concurs în vederea admiterii la unitățile de învățământ constau în evaluarea cunoștințelor teoretice, cât și a performanțelor fizice și sunt notate de la 1 la 10 în cazul primei probe, și de la 5 la 10, respectiv “Nepromovat”, în ceea ce privește proba de evaluare a performanței fizice. Nota de promovare a fiecărei probe este de minimum 5.

Proba de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 19-24 mai 2023 în centrele de selecție. Centrul zonal de selecție pentru susținerea probei de evaluare a performanței fizice este Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”- pentru candidații din județul Călărași.

De menționat este faptul că nu se admit contestații, repetări sau examinări la această probă.

Spre deosebire de anii trecuți, proba de evaluare a cunoștințelor nu se va susține la sediul unităților de recrutare, ci la sediul școlilor pentru care se optează. Această probă de verificare a cunoștințelor teoretice va fi susținută în data de 27 mai 2023 numai de candidații care au promovat prima probă, aceea a evaluării performanțelor fizice.

Proba de evaluare a cunoștințelor este formată dintr-un test grilă care conține întrebări din disciplinele: limba română, limbă engleză sau franceză, pentru care se optează în cererea tip de înscriere, legislație specifică ministerului Afacerilor Interne, precum și a instituțiilor politice ale statului, educație civică și cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, dar și exerciții privind deprinderea raționamentului logic.

Examinarea medicală se realizează pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concurs, în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 31 mai-29 iunie 2023.

Rezultatele finale în urma admiterii vor fi afișate la sediile unităților de învățământ și postate pe site-ul oficial al acestora, până la data de 30 iunie 2023.

Mai multe detalii pot fi obținute accesând site-ul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași: https://www.jandarmeriacalarasi.ro sau la numărul de telefon 0242/315421.

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.