Marţi, 13 iunie - Ziua Informării Preventive

Pompierii militari din cadrul I.S.U. Călăraşi desfăşoară o serie activităţi de informare preventivă în pieţe şi la operatori economici.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi va desfăşura mâine, 13 iunie, o serie de activităţi dedicate „Zilei Informării Preventive” din România.
Această zi a fost declarată de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) drept „Ziua Informării Preventive”, începând cu anul 2011, fiind identificată această oportunitate de diseminare a informaţiilor cu caracter preventiv în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” vor organiza cu această ocazie mai multe puncte de informare preventivă în locurile cu aglomerări de persoane, unde călărăşenii au ocazia să intre în contact cu inspectorii de prevenire de la care vor primi pliante şi informaţii referitoare la măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă, precum şi ghiduri cu reguli de comportare în cazul producerii acestora (în municipiul Călăraşi în parcarea celui mai mare supermarket, iar la Olteniţa, deasemenea pe platoul din faţa unui supermarket din zona autogării).
De asemenea, la sediul tuturor subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi se organizează Ziua Porţilor Deschise. Vor fi organizate manifestări de informare preventivă şi expunere de tehnică de intervenţie, acţiuni în cadrul cărora vor fi distribuite pliante şi alte materiale de informare preventivă conţinând reguli şi măsuri de prevenire a incendiilor la locuinţe şi gospodării, dar şi materiale referitoare la campania naţională de educare şi informare publică derulate la nivelul I.G.S.U.