IPJ Călărași | Acțiuni de verificare ale polițiștilor privind deținătorii de câini din rasa ogar și metis de ogar

IPJ Călărași | Acțiuni de verificare ale polițiștilor privind deținătorii de câini din rasa ogar și metis de ogar

În perioada 29-30 mai a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat controale în scopul identificării deținătorilor de câini din rasa ogar/metis de ogar și verificării modului de respectare a prevederilor OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, Legii nr. 205/2004 R. privind protecția animalelor și Legii 407/2006 vânătorilor și protecției fondului cinegetic.

Ca urmare a activităților desfățurate în teren, polițiștii au verificat 13 deținători de câini ogari/metis de ogari, au identificat 16 câini ogari/metis de ogar și au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.000 de lei.

Exemplu:

La data de 29 mai a.c., polițiștii au identificat un bărbat, în vârstă de 51 de ani, cu un câine din rasa ogar, pe un fond cinegetic din comuna Ileana.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că exemplarul de ogar nu este identificat prin microcipare sau prin alt mijloc de identificare stabilit de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Bărbatul a fost sancționat contravențional în baza Legii nr. 407/2006, cu 3.000 lei

Sursa www.cl.politiaromana.ro

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.