Drumul Transregio, în etapa realizării Studiului de Fezabilitate

Drumul Transregio, în etapa realizării Studiului de Fezabilitate

La finele lunii august, președintele CJ Galați, Costel Fotea, a anunțat pe pagina personală de Facebook că două asocieri de firme s-au înscris în cursa pentru realizarea Studiului de Fezabilitate a drumului Transregio care va lega Galațiul de Autostrada Soarelui până la Chiciu.

“Am pus bazele unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară împreună cu președintele CJ Brăila, Chiriac Francisk-Iulian, președintele CJ Călărași, Iliuță Vasile, și președintele CJ Ialomița, Pavel Marian, pentru a implementa un amplu proiect de infrastructură în această regiune a țării, care să asigure o legătură rapidă cu autostrada, pe la Drajna, acolo unde se construiește deja și un pasaj cu patru benzi.

Mai mult, proiectul prevede și modernizarea segmentului dintre Autostrada Soarelui și frontiera cu Bulgaria, pe ruta Drajna – Chiciu (Călărași).  

După ce vor fi evaluate cele două oferte depuse, asocierea de firme care va câștiga licitația va trebui să realizeze studiul de fezabilitate și să configureze alternative de traseu, fie pentru extinderea la patru benzi a unor porțiuni de drum din ruta actuală, fie de realizare de la zero a unor tronsoane de drum, astfel încât traficul să fie scos din localități. După ce documentația va fi gata, proiectul va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional de Transport.”, a precizat Fotea.

Investiția privind realizarea Drumului Expres TransRegio Galaţi-Brăila-Slobozia-Drajna-Călăraşi-Chiciu se ridică la 400 de milioane de euro. Documentaţia în vederea finanţării cu fonduri europene este depusă pe Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020 pentru partea de proiectare şi urmează ca după realizarea documentaţiei tehnice, proiectul să fie depus în vederea finanţării pe Programul Operaţional Transport (POT) 2021-2027.

Din proiectul Drumului TransRegio Galați – Brăila – Slobozia – Chiciu, care va avea o lungime estimată de 150 km, fac parte Drumul Expres 12 Brăila – Galați și pasajul suprateran de la Drajna, pod peste linia de tren București – Constanța care va fi deschis până la sfârșitul anului.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.