Conferința finală a proiectului Erasmus+ "MYSS - My Smart School"

Conferința finală a proiectului Erasmus+ "MYSS - My Smart School"

Marți, 28 martie 2023, la Alba Iulia, a avut loc conferința finală a proiectului Erasmus+ "My Smart School" (www.myss-project.eu). Evenimentul, organizat de partenerul român CENFORM (www.cenform.ro) în colaborare cu Școala Gimnazială Ciugud, al doilea partener din România al proiectului MYSS, a avut loc în sala Apulum a Hotelului Transilvania, în centrul orașului Alba Iulia.

Conferința, moderata de directorul școlii din Ciugud, prof. Teodora Simion, a fost un real succes atât prin participarea numeroasă de care s-a bucurat, cât și pentru conținutul oferit, conform feedback-ului primit de la cele aproximativ 60 de cadre didactice din județul Alba, care au participat activ la conferință.

După cuvântul de bun venit al primarului comunei Ciugud, al responsabilului pentru proiecte internaționale al Inspectoratului Școlar Județean Alba și al inspectorului pentru activități extrașcolare (IȘJ Alba), a început prezentarea detaliată a proiectului în sine și a rezultatelor acestuia.

Coordonatorul proiectului MYSS, Antonietta Cucinella, reprezentând firma VITECO, a luat cuvântul și a prezentat scopul proiectului MYSS, obiectivele stabilite și atinse, metodologiile și instrumentele de învățământ la distanță create de toți partenerii în beneficiul profesorilor, elevilor și școlilor. Directoarea școlii din Ciugud, prof. Teodora Simion, a prezentat în detaliu rezultatele intelectuale și rezultatele proiectului obținute cu succes în vederea îmbunătățirii competențelor digitale ale profesorilor și a adaptării curriculumului școlar la nevoile secolului XXI. După această prezentare, Tommaso Busini (reprezentantul organizației CENFORM), în calitate de responsabil de comunicare al consorțiului, a subliniat elementele sustenabilității proiectului pentru perioada următoare și a diseminării rezultatelor proiectului MYSS online și offline. Ulterior, au intervenit reprezentanți ai școlilor partenere din Italia, Grecia și România, care au împărtășit cu cei prezenți experiența lor personală ca profesori în testarea cu clasele la care predau a instrumentelor inovatoare MYSS, în utilizarea cursurilor e-learning, a platformei electronice și a manualului.

Mulți profesori au participat la conferință, iar evenimentul a atras atenția mai multor școli din județul Alba ai căror reprezentanți au fost prezenți la eveniment. Finalul conferinței a fost marcat de un moment de socializare în cadrul căruia toți participanții (profesori, directori de școli, reprezentanți ai inspectoratului județean) au avut ocazia de a aprecia eforturile depuse până în prezent pentru implementarea proiectului și de a discuta informal despre continuarea acestuia și despre rezultatele obținute cu succes datorită colaborării dintre diferiți parteneri și instituții. 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.