Consorțiul internațional format din liderul echipei VITECO (Catania, Italia), IDEC (Atena, Grecia), CENFORM (București, România), Liceo Statale „Ettore Majorana” (Italia), Gimnaziul III Nikaia (Grecia) și Scoala Gimnaziala CIUGUD (România) are plăcere să vă informeze cu privire la implementarea viitoare a proiectului Erasmus+ de 2 ani “MY Smart School - MYSS” (https://myss-project.eu/), proiect care se desfășoară în perioada 01.04.2021 până în 31.03.2023. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană, bugetul său este de 240.330,00 EUR și toate activitățile proiectului MYSS sunt organizate în România, Italia și Grecia.
Proiectul MYSS își propune să abordeze nevoia de a remodela școlile tradiționale spre învățământ la distanță, un scenariu care a devenit esențial în timpul pandemiei de COVID și poate continua și în următorii ani de școală. Datorită proiectului, profesorii, școlile și instituțiile de învățământ sunt dotate cu noi echipamente digitale ușor de utilizat, instrumente și o platformă sigură care îi va ajuta să abordeze mai bine învățarea la distanță.
Scopul este de a ajuta toți profesorii să descopere soluții digitale flexibile și concrete pentru nevoile lor de învățământ la distanță. Principalul rezultat al proiectului MYSS se concentrează pe rezultatele sale intelectuale (I.O. – Intellectual Outputs), strâns legate de dezvoltarea diferitelor soluții adaptate nevoilor profesorilor din școlile primare și gimnaziale din fiecare țară parteneră.
I.O.1 - o serie de noi cursuri electronice pentru profesori legate de modul de abordare a predării și comunicării prin sesiuni video online.
I.O.2 - o platformă electronică inovatoare pentru profesori și studenți.
I.O.3 – “Teachers’ Diaries and Recommendations”, un manual axat pe cele mai bune practici ale profesorilor în utilizarea noilor instrumente inovatoare MYSS, schimb de experiențe de succes în e-learning și sugestii pentru îmbunătățirea utilizării acestuia.
Proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea de resurse inovatoare și instrumente digitale care să contribuie pe termen mediu-lung la înfruntarea eficientă a învățământului la distanță, datorită dezvoltării:
un nou model de educație pentru profesorii din școlile primare și gimnaziale bazat pe resurse educaționale „deschise online” și pe o platformă digitală de învățare;
o „platformă de e-learning” cu instrumente digitale adaptate și flexibile și instrumente de evaluare, care să fie utilizată în timpul orelor online pentru profesorii și elevii școlilor primare și gimnaziale;
un set de recomandări definite și validate de profesori pentru a fi utilizate practic în timpul orelor online și după durata proiectului.
Pe baza provocărilor evidențiate de profesori în abordarea învățământului la distanță (înainte, în timpul și după Covid), proiectul MYSS își propune să:
- Instruim profesorii cu privire la modul în care să abordeze corect elevii prin intermediul ecranului video și să remodelam curriculumul în funcție de noile scenarii de învățare. Noi cursuri de e-learning, disponibile gratuit pe platforma MYSS (https://platform.myss-project.eu/), au fost concepute pentru a ajuta profesorii să ajungă cu lectiile lor la studenți într-un mod eficient și de impact.
- Recrearea unei dimensiuni virtuale “de familie” și oferirea profesorilor cu o platformă online unică și prietenoasă cu dispozitivele mobile, cu diverse funcții și instrumente grafice pentru a crea materiale didactice într-un mod foarte flexibil. În plus, cele mai bune experiențe ale profesorilor vor fi rezumate într-un manual de „Jurnale și recomandări” (IO3), care va permite noilor profesori interesați din toată Europa să aibă un ghid util direct de la colegii lor.
Implementarea proiectului MYSS a intrat în ultimele 6 luni de implementare și mai multe informații și rezultatele proiectului și cele mai recente știri sunt disponibile pe https://myss-project.eu/ precum și pe canalele oficiale ale rețelelor sociale MYSS (FB - https://www.facebook.com/MYSmartSchoolProject- si pe LinkedIn - https://www.linkedin.com/company/79359915/admin/)
.