Călăraşi | Percheziţie efectuată într-un dosar penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi şi DGA

Călăraşi | Percheziţie efectuată într-un dosar penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi şi DGA

La data de 06.12.2023, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Călăraşi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza municipiului Călăraşi, într-o cauză privind săvârşirea de către o persoană fără calitate specială a infracţiunilor de şantaj, loviri sau alte violenţe şi distrugere.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a reţinut faptul că în perioada 17.10.2023 - 29.11.2023, în mod repetat, însă în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, suspectul în cauză, prin ameninţări explicite privind comiterea de violenţe fizice şi suprimarea vieţii, precum şi prin acte de violenţă fizică şi distrugeri, a constrâns-o pe persoana vătămată, aceasta având calitatea de administrator în cadrul unei societăţi comerciale, să-i remită, în mod injust, suma de aproximativ 120.000 de euro, reprezentând un pretins comision datorat acestuia în urma intermedierii unei tranzacţii de vânzare/cumpărare a unui imobil - teren, în suprafaţa de 129.935 mp, situat pe raza municipiul Călăraşi.

La data de 06.12.2023, faţă de suspectul în cauză s-a dispus luarea măsurii de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore.

În prezent sunt efectuate cercetări pentru probarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Generale Anticorupţie - Structura Centrală, DOS - Serviciul Operaţiuni Speciale Călăraşi şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Călăraşi.

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.