5926 misiuni de ordine publică, executate de jandarmii călărăşeni în anul 2019

5926 misiuni de ordine publică, executate de jandarmii călărăşeni în anul 2019

Bilant IJJ Cl 2Vineri, 17 ianuarie, a.c., în sala de ședințe a Consiliului Județean Călărași, s-a desfășurat Evaluarea activității Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași în anul 2019, eveniment la care au participat prefectul judeţului Călărași, domnul Marian Stoica, reprezentantul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, domnul colonel Vlădășcău Adrian, reprezentanţi ai structurilor M.A.I. şi instituțiilor din judeţ cu care inspectoratul cooperează și colaborează, precum şi cadre militare ale inspectoratului.
În cadrul acestei activități de bilanț, inspectorul șef al Jandarmeriei Călărași, colonel Marcu Ionel, a prezentat activitățile organizate, misiunile executate și rezultatele obținute în anul precedent, conturând, totodată și principalele direcții de acțiune pentru anul în curs.
În anul care a trecut jandarmii călărășeni au executat 5926 misiuni de ordine publică (cu 285 de misiuni mai mult față de anul 2018), dintre care 249 de misiuni în cooperare/colaborare cu alte instituţii. Au fost constituite 2908 patrule mixte în cooperare cu Poliţia, iar pe timpul executării misiunilor specific au fost sesizate 165 de fapte de natură penală cu 190 de făptuitori și în cooperare cu poliţia, jandarmii au participat la constatarea a 189 de fapte de natură penală, cu 194 de făptuitori.
În perioada supusă analizei au fost constatate şi aplicate un număr de 1579 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 517.700 lei dintre care 180 au fost avertismente scrise.
De asemenea, au fost puse în executare 490 de mandate de aducere în localități pe raza judeţului Călărași, emise de instanţele de judecată şi organele judiciare iar prin sistemul național unic apel de urgență „112” jandarmii au intervenit în 102 situaţii şi la 21 alte solicitări telefonice directe din partea cetăţenilor.
Totodată, pe parcursul anului trecut au fost desfăşurate 167 activităţi de prevenire a faptelor antisociale în cadrul unor programe pe această temă în instituţiile de învăţământ preuniversitar, cu ocazia adunărilor publice dar şi pe timpul desfăşurării competiţiilor sportive.
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi a asigurat paza și protecția instituțională la 18 obiective date în competență, totodată, fiind asigurată paza, supravegherea şi intervenţia pe traseul conductelor de transport produse petroliere aparţinând Conpet S.A., în zona de responsabilitate, precum şi paza transporturilor de bunuri şi valori în beneficiul Trezoreriei Călăraşi, paza transporturilor de bunuri, valori, produse cu caracter special în beneficiul propriu şi protecţia transporturilor de corespondenţă clasificată, împreună cu lucrători ai Direcţiei Judeţene de Informaţii Călăraşi.
În anul 2019 prioritățile Jandarmeriei Călărași au fost reprezentate de creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, prin întrebuințarea eficientă a structurilor de ordine publică în zonele de responsabilitate, consolidarea structurii organizatorice precum și creșterea capacității de asigurare a suportului logistic pentru realizarea misiunilor, conform competențelor.
Prin valorile profesiei noastre, vom reprezenta permanent un punct de echilibru între cetățeni și instituțiile statului, desfășurându-ne activitatea în interesul comunității, în vederea asigurării climatului de ordine și siguranță publică.

Bilant IJJ Cl 3

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.