Terasele se deschid la 1 iunie. Iată ce reguli trebuie respectate!

Terasele se deschid la 1 iunie. Iată ce reguli trebuie respectate!

Normele care trebuie respectate la redeschiderea, începând de luni, 1 iunie, a teraselor și a plajelor au fost publicate în Monitorul Oficial. În ambele situații, regulile sunt destul de drastice: la terase nu va fi permis accesul clienţilor cu simptome respiratorii, iar la plajele concesionate accesul va fi permis doar cu rezervare, telefonică sau online, în timp ce pe plajele neconcensionate, cum sunt o parte din cele din Vama Veche sau 2 Mai, autorităţile locale sunt responsabile de evitarea aglomeraţiei.

La o masă de pe terasă pot sta doar patru persoane care nu sunt membri ai aceleiași familii și nu pot fi pasate solnițele, meniurile sau alte obiecte de la o masa la alta.

În documentul semnat de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare se arată că trebuie reorganizate circuitele de producţie şi livrare, trebuie monitorizată starea de sănătate a angajaţilor, iar clienții trebuie înscriși într-un registru de rezervări, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică.

Patronii de terase trebuie să asigure distanța între angajați, curăţenia şi dezinfectarea cu produse biocide a spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor trebuie făcute mai frecvent.

"Se permite prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice în spații deschise în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a patru persoane la o masă dacă provin din familii diferite și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară", se precizează în Normele metodologice.

Principalele reguli pentru terase

 - nu se va permite accesul clienţilor cu simptome respiratorii,

 - la o masă vor putea sta maxim patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii,

 - nu se vor transfera meniuri, solniţe sau alte obiecte de la o masă la alta,

- toate acestea se vor dezinfectata după plecarea clienţilor de la o masă.

- personalul de servire trebuie să poarte măşti şi mănuşi.

 - trebuie reorganizate circuitele de producţie şi livrare, unde este cazul, trebuie monitorizată starea de sănătate a angajaţilor,

 - trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică.

 - trebuie luate măsuri de respectare a distanţei între angajaţi sau, dacă acest lucru nu este posibil, trebuie luate măsuri suplimentare de protecţie (reducerea numărului de angajaţi şi lucrul în ture, folosirea de echipament de protecţie).

 - curăţenia şi dezinfectarea cu produse biocide a spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor trebuie făcute mai frecvent.

 - la intrarea pe terasă şi la grupurile sanitare trebuie să fie puse dispozitive cu substanţe dezinfectante pentru mâini.

Sursa www.romania.europalibera.org

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.