Sărbătorim Ziua Mediului în comunități eco-responsabile

Sărbătorim Ziua Mediului în comunități eco-responsabile

O nouă campanie de colectare a deșeurilor electrice începe în luna mai în Municipiul Călărași. Acest proiect de colectare va începe în 5 mai și va dura până pe 5 iunie, când se va închide cu o tombolă a participanților la campanie, dedicate Zilei Mediului.

Organizatorii, Primăria Municipiului Călărași și Asociația RoRec, alături de operatorul local partener, Romprotera SRL, invită toți cetățenii să se implice în acest program deoarece Ziua Mediului merită să fie sărbătorită într-o comunitate responsabilă.

Pentru cei care au echipamente electrice mari și grele există serviciul GRATUIT de colectare care poate fi apelat fără costuri la 0800 444 800 sau cu tarif normal la 0751 302 110, de luni până vineri, între orele 09.00-17.00.

rorec

Toate comenzile venite până pe data de 4 iunie vor fi preluate de operatorul de colectare Romprotera SRL pe bază de programare telefonică, direct de la domiciliile dumneavoastră sau de la birou! Echipele operatorilor locali vă vor suna în maximum trei zile lucrătoare de la plasarea comenzii, pentru a stabili ziua și intervalul orar de ridicare a deșeurilor.

Cei care se vor debarasa corect de aceste deșeuri în cadrul campaniei noastre dedicate Zilei Mediului vor participa la tombola ce va avea loc în data de 5 iunie, ora 11.15, la Centrul de Colectare DEEE, Str. Locomotivei nr.113, Călărași.

Premiile puse la bătaie de organizatori sunt: 2 x mașină de găurit și înșurubat, 2 x polizor unghiular, 1 x trimmer, 1 x uscător de păr, 1 x presă citrice, 1 x prăjitor de pâine, 1 x aspirator de mână.

Noi, europenii, producem anual în jur de 10.000.000.000 (miliarde!) de kilograme de deșeuri electrice. Abia putem număra zerourile! Să nu credeți că nu contribuim și noi la această cifră!

În România doar 10% (aproximativ) din deșeurile noastre electrice sunt colectate. Celelalte electronice aruncate au fost fie reciclate în condiții neconforme, comercializate ilegal, exportate sau pur și simplu aruncate în coșurile de deșeuri reziduale. Chiar și în puținele state membre ale UE cu sisteme de raportare robuste și eficiente, monitorizarea eforturilor de decontaminare și condițiile de tratament la standarde nu sunt întotdeauna în siguranță. DEEE conțin multe materii prime critice care se pierd la gropile de gunoi (Sursa: www.collectors2020.eu)

Important! Echipajele noastre lucrează conform legilor referitoare la preventia COVID 19.

Pentru detalii și alte infomații despre campanie, persoana de contact este:

Dna Florența Gheorghe

Telefon: 0751 302 110

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.