Salarii neplătite în subordonatele Ministerului Tineretului și Sportului

Salarii neplătite în subordonatele Ministerului Tineretului și Sportului

În Ministerul Tineretului și Sportului este haos generalizat şi incertitudine la toate nivelurile; nu au fost virate bugetele necesare către subordonate şi, drept urmare, nu s-au plătit salariile angajaţilor. Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret şi Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti, Casele de Cultură ale Studenţilor, Complexul Cultural Sportiv Studenţesc Tei şi alte unităţi din subordinea ministerului au fost în imposibilitatea de a achita salariile la termenul legal, în data de 14 ianuarie.

SNST a primit telefoane şi mesaje de la membrii din toată ţara, oamenii sunt revoltaţi pentru că s-au dus acasă în ziua de leafă fără niciun ban. Cei care muncesc în Sport şi Tineret au cele mai mici venituri din sistemul bugetar, trăiesc din aceste salarii împreună cu familiile lor şi aşteaptă ziua de salariu cu calcule făcute pentru fiecare factură. Tocmai ei sunt privaţi de acest drept pentru care muncesc lună de lună.

Sindicatul a solicitat răspunsuri de la factorii decidenţi şi a notificat conducerea ministerului pentru plata imediată a salariilor restante.

"Toţi cei care au salarii mari şi venituri din mai multe locuri nu vor putea înţelege de ce este atât de gravă neplata salariilor pentru noi, cei care muncim pentru cea mai mică remuneraţie lunară şi nu avem alte surse de câştig. Nici măcar nu ne-au anunţat că nu vom primi salariul şi cât timp va dura această întârziere."

SNST nu va accepta ca incompetenţa şi nepăsarea conducerii Ministerului Sportului să lase sute de angajaţi fără salarii tocmai acum, în aceste zile geroase, în care plata facturilor la curent şi gaze este subiectul principal. Ne simţim trădaţi şi abandonaţi de ministrul Novak, care ne-a lăsat fără salarii în mijlocul iernii, pre(a)ocupat cu vizitele în străinătate şi prea puţin aplecat asupra obligaţiilor pe care le are în calitate de ordonator principal.

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret solicită sprijinul organizaţiilor sindicale la care este afiliat, Federaţia Publisind şi Blocul Naţional Sindical, pentru a face demersurile necesare deblocării situaţiei create şi plata imediată a salariilor restante din Sport şi Tineret.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret

Afiliat Publisind

Membru Blocul National Sindical - BNS

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.