Roseți | Protocol de colaborare între MMSS și Primărie în vederea implementării proiectului „HUB de Servicii MMSS - SII MMSS”

Roseți | Protocol de colaborare între MMSS și Primărie în vederea implementării proiectului „HUB de Servicii MMSS - SII MMSS”

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din 18 noiembrie a figurat și Proiectul de hotărâre privind aprobarea încheierii unui protocol de colaborare între Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Comuna Roseți, județul Călărași având ca obiect asigurarea colaborării interinstituționale pentru implementarea proiectului „HUB de Servicii MMSS - SII MMSS” Cod MySmis 130963, adoptat de către aleșii locali.

Potrivit protocolului, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) va pune la dispoziția Unității Administrativ Teritoriale comuna Roseți următoarele echipamente: imprimantă multifuncțională, calculator, tabletă, precum și documentația tehnică, instalarea și configurarea echipamentelor hardware, integrarea componentelor și operaționalizarea infrastructurii instalate.

Perioada de derulare a protocolului de colaborare este de la data semnării prezentului protocol de către ambele părți, până la data finalizării perioadei de sustenabilitate a proiectului, respectiv decembrie 2028.

Reprezentanții Primăriei Roseți în derularea acestui proiect sunt consilier, Culea Mariana și referent, Alboiu Nicolae, desemnați să primească în folosință pachetul de echipamente prin proiectul „HUB de Servicii MMSS - SII MMSS” Cod MySmis 130963 și totodată să fie instruiți în administrarea și utilizarea modulelor din sistemul informatic creat și dezvoltat prin proiect.

 

”HUB DE SERVICII MMPS – SII MMPS” cod MySmis 130963

Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, implementează proiectul ”HUB de servicii MMPS-SII MMPS”, cod MySmis 130963, cu finanțare din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, în cadrul Programul Operațional Competivitate 2014-2020, Axa Prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicației (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Obiectiv specific 2.3 Consolidarea aplicațiilor TIC pentru guvernare electronică, e‐learning, Acțiunea 2.3.1. Consolidarea și asigurarea interoperabilității sistemelor informatice dedicate serviciilor de e‐guvernare tip 2.0 centrate pe evenimente din viața cetățenilor și întreprinderilor, dezvoltarea cloud computing guvernamental și a comunicării media sociale, a Open Data şi Big Data.

Scopul proiectului: este realizarea infrastructurii specifice - sistem informatic integrat, necesar pentru integrarea, corelarea și managementul optim al tuturor informațiilor din domeniile de activitate specifice MMPS, astfel încât interacțiunea cetățeanului, atât cu MMPS direct cât și cu instituțiile aflate în subordinea/sub autoritatea/în coordonarea MMPS, să se poată realiza în mediul on-line printr-un singur punct de contact – portalul MMPS.

Obiectivele specifice ale proiectului:

Furnizarea de servicii electronice prin crearea facilității de depunere on-line a cererilor de beneficii de asistență socială și servicii sociale prin intermediul unui singur punct de contact cu cetățeanul – portalul MMPS, modulul e-Asistență Socială, și de posibilitate de consultare on-line a dosarelor de către orice cetățean sau întreprindere, constituirea dosarelor electronice ale beneficiarilor de servicii sociale și implicit optimizarea și modernizarea activității specialiștilor prin implementarea unui modul de management de caz.

Crearea unui instrument informatic de verificări încrucișate care să asigure mecanisme de prevenție, de semnalare automată a suspiciunii de fraudă și care să furnizeze date corecte pus la dispoziția celor care gestionează fondurile publice.

Asigurarea interoperabilității sistemelor informatice în plan intern (între departamentele MMPS și instituțiile aflate în subordinea/sub autoritatea/în coordonarea MMPS), național (între MMPS și instituțiile aflate în subordinea/sub autoritatea/în coordonarea MMPS și alte instituții centrale și locale) și european (cu sisteme omoloage de la nivel European, cu Registrele Europene)

Rezultate așteptate:

Un sistem informatic integrat, necesar pentru integrarea, corelarea și managementul optim al tuturor informațiilor din domeniile de activitate specifice MMPS corelate cu evenimentele de viață specifice, astfel încât interacțiunea cetățeanului, atât cu MMPS direct cât si cu instituțiile aflate în subordinea/sub autoritatea/în coordonarea MMPS, să se poată realiza în mediul online printr-un singur punct de contact – portalul MMPS.

Bugetul total al proiectului: 133.136.679,70 lei din care 20.613.613,22 lei, co-finanțarea eligibilă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.