Roseți | A fost aprobată implementarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru elevii Școlii Gimnaziale Iancu Rosetti

Roseți | A fost aprobată implementarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru elevii Școlii Gimnaziale Iancu Rosetti

Pe 18 noiembrie, în cadrul unei ședințe a Consiliului Local a fost adoptat Proiectul de hotărâre privind aprobarea implementării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat, la nivelul Școlii Gimnaziale Iancu Rosetti din comuna Roseți, județul Călărași.

“Suportul alimentar constă în acordarea unui pachet alimentar, în limita unei valori zilnice de 15 lei / beneficiar, inclusiv T.V.A., care va fi păstrat până la servire în spațiu special amenajat din incinta școlii în care să existe condiții adecvate de manipulare și depozitare la temperaturi adecvate, monitorizate și controlate.

Distribuirea pachetului alimentar către elevii se va face dimineața, între orele 09.45-10.00 și respectiv după-amiaza, între orele 13.45 – 14.00.”, se arată în cuprinsul Proiectului de hotărâre.

 

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 1048 din 28 octombrie 2022 a fost publicată Ordonanța de urgență nr. 145/2022 pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 105/2022 privind aprobarea continuării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 350 de unități de învățământ preuniversitar de stat.

În anul școlar 2022-2023, pe perioada desfășurării cursurilor, preșcolarii și elevii din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat vor primi gratuit un suport alimentar constând într-o masă caldă sau un pachet alimentar, în limita sumei de 15 lei/zi/beneficiar.

Totodată, s-a decis majorarea de la 350 la 450 a numărului de unități școlare în care se aplică acest program.

Programul-pilot se desfășoară în unități de învățământ aflate în medii defavorizate geografic, economic și social și contribuie la reducerea abandonului școlar. Finanțarea implementării acestui proiect guvernamental se face din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale, cărora li se alocă fonduri de la nivel central, astfel: în anul 2022 suma de 147 milioane de lei, iar în 2023 – suma de 266,51 milioane de lei.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.