Restricţii privind activitatea Bibliotecii Judeţene Călăraşi din cauza creşterii incidenţei COVID-19

Restricţii privind activitatea Bibliotecii Judeţene Călăraşi din cauza creşterii incidenţei COVID-19

Având în vedere faptul că rata de incidență COVID-19 a depășit 6 / 1000 locuitori în municipiul Călărași, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 932/2021, cu modificările și completările ulterioare, începând de joi, 14.10.2021, activitatea Bibliotecii Județene Călărași se va desfășura cu respectarea următoarelor condiții:

! Accesul în instituție se va face numai pe intrarea principală, după măsurarea temperaturii, dezinfectarea mâinilor și cu purtarea măștii de protecție.

! Accesul în sălile de împrumut și în sălile de activități este permis în baza certificatului digital al Uniunii Europene privind Covid-19, doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, conform condiţiilor stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul  art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

*Atestarea vaccinării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 se realizează prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare.

! Utilizarea Sălii de lectură și a Mediatecii, precum și organizarea şi desfăşurarea activităţilor în cadrul instituției este permisă cu participarea utilizatorilor până la 50% din capacitatea spațiului şi cu purtarea măştii de protecţie .

! În sălile de împrumut pot intra maxim 6 persoane simultan, respectând distanța de 2 metri între persoanele aflate în încăpere.

! Utilizatorii care nu îndeplinesc criteriile de acces pot beneficia de împrumut de documente, la serviciul de Recepție al instituției.

! Pentru o circulație cât mai rapidă și facilă a publicațiilor existente în fondul Bibliotecii Județene Călărași, vă rugăm să accesați Catalogul on-line, regăsit în partea de jos a paginii web a bibliotecii : https://www.bjcalarasi.ro

! Rezervări și informații puteți obține la tel.0242316757 sau pe pagina de Facebook a bibliotecii Biblioteca Judeteana Calarasi.

Vă mulțumim pentru colaborare!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.