PTF Călăraşi | Mii de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 2 milioane de euro, descoperite într-un automarfar

PTF Călăraşi | Mii de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 2 milioane de euro, descoperite într-un automarfar

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi, împreună cu lucrători vamali din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor – Serviciul Coordonare Echipe Mobile, au descoperit, ascunse într-un ansamblu rutier sosit din Turcia, 33.200 de articole de parfumerie, care erau inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 20.07.2021, în baza planului comun de acțiune pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și a fraudelor vamale, polițiști de frontieră împreună cu lucrători vamali au efectuat controlul asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean turc, în vârstă de 39 de ani. Șoferul transporta conform documentelor de însoțire materiale de construcţii din Turcia, pentru o firmă de pe teritoriul României.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la marfa transportată, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au procedat la efectuarea unui control amănunţit.

Astfel, echipa comună de control a descoperit, ascunse printre materialele de construcţii, mai multe cutii care conțineau 33.200 de articole de parfumerie, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele, în valoare de aproximativ 2.000.000 de euro dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.