Plase de pescuit în lungime de aproximativ 1.300 m, confiscate de poliţiştii de frontieră călărăşeni

Plase de pescuit în lungime de aproximativ 1.300 m, confiscate de poliţiştii de frontieră călărăşeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – Sectorul Poliţiei de Frontieră Călăraşi, în cooperare cu poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi, au depistat un cetăţean român care pescuia în apa canalului Rasa, pe directia km. flv. 388 al Dunării, cu plase interzise de lege.

La data de 18.02.2021, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi, în cooperare cu poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi, au depistat pe canalul Rasa, de pe direcţia km. flv. 388 al Dunării, o persoană de sex feminin cu vârsta de 65 de ani, domiciliată pe raza Judeţului Călăraşi, care desfăşura activităţi specifice de pescuit comercial, folosind mai multe plase.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că persoana respectivă folosea 2 plase de pescuit monofilament, în lungime totală de aproximativ 1.300 m, interzise de lege, asupra sa fiind găsită şi cantitatea de 56 kg peşte, diferite specii.

Plasele, în valoare de aproximativ 2.600 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, cantitatea de 56 kg. peşte a fost predată conform prevederilor legale unei societăţi de profil, iar persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepţia setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minimum 400 mm”, faptă prevăzută de art. 64, lit. k din O.U.G. 23/2008.