Ordonanţa referitoare la certificatul digital privind Covid-19 a trecut de Senat

Ordonanţa referitoare la certificatul digital privind Covid-19 a trecut de Senat

Senatul a aprobat, miercuri, în plen, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată, OUG 68/2021 prin care se reglementează cadrul legal pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital privind COVID-19, cu scopul de a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei.

S-au înregistrat 71 de voturi "pentru", 13 "împotrivă" şi 45 de abţineri.

Ordonanţa stabileşte măsurile de punere în aplicare a cadrului european pentru eliberarea verificarea şi acceptarea certificatului digital al UE privind COVID care atestă vaccinarea, testarea sau vindecarea titularilor pentru facilitarea liberei circulaţii pe durata pandemiei de COVID-19.

Potrivit ordonanţei amendate de Senat, certificatul digital al UE privind COVID-19, reglementat prin OUG 68/2021, este eliberat persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT PCR nu mai vechi de 72 de ore, persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore şi persoanelor care se află în perioada cuprinsă între 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

În cazul persoanelor fizice provenite din state ale căror autorităţi nu emit certificate digitale privind COVID-19 sau documente compatibile cu acestea, dovada situaţiilor prevăzute anterior se face prin intermediul unui document pe suport de hârtie sau în format electronic.

Ordonanţa va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

sursa www.agerpres.ro

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.