Mii de articole vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute, oprite la P.T.F. Călărași

Mii de articole vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute,  oprite la P.T.F. Călărași

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor - Serviciul Coordonare Echipe Mobile au descoperit, într-un ansamblu rutier sosit din Turcia, aproximativ 12.000 de articole vestimentare estimate la 300.000 de euro, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 24.06.2021, în Punctul de Trecerea a Frontierei Călărași, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Direcției Generale a Vămilor – Serviciul Coordonare Echipe Mobile au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific unui ansamblu rutier, care transporta textile din Turcia, pentru o firmă din Suceava. La volanul automarfarului se afla un cetățean turc, în vârstă de 34 ani.

Deoarece existau suspiciuni că marfa transportată este contrafăcută, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au procedat la efectuarea unui control amănunțit.

Astfel, echipa comună de control a descoperit 11.929 de articole vestimentare care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele, în valoare de aproximativ 300.00 de euro, dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.