ME | Recuperarea materiei didactice în școlile care se vor redeschide va începe în februarie

ME | Recuperarea materiei didactice în școlile care se vor redeschide va începe în februarie

Recuperarea materiei didactice în școlile care se vor redeschide va începe în februarie astfel încât până la examenele naționale elevii să fie cât mai bine pregătiți, spune ministrul Educației. Încă nu a fost găsită o soluție pentru copiii care vor învăța în continuare în sistemul online. În privința vaccinării profesorilor, ministrul se declară convins că până în 8 februarie se va găsi o soluție pentru imunizarea prioritară a acestora.

Cinci ore pe săptămână în plus, în medie, timp de patru luni. Este planul făcut de Ministerul Educației astfel încât elevii să poată recupera materia pierdută în primul semestru, din cauza sistemului online.

Profesorii împreună cu elevii și părinții lor vor decide când vor avea loc orele, fie câte una pe zi în timpul săptămânii, fie în weekend sau în altă formulă.

Elevii și părinții lor spun că sunt esențiale astfel de ore, mai ales pentru cei din clasele terminale și pentru cei din mediul rural.

Profesorii ar urma să fie plătiți cu 100 de lei brut pentru fiecare oră, potrivit propunerii ministerului. Între timp trebuie rezolvată și problema imunizării cu prioritate a unora dintre angajații din educație.

45% din angajații din învățământul preuniversitar au declarat, până în 15 ianuarie, că vor să se vaccineze, dar ministrul Educației spune că numărul lor crește de la o zi la alta.

Sursa www.tvr.ro