M. Nuţu, despre posibilitatea majorării preţului la apă: Suntem în faza de evaluare a impactului cu energia electrică

M. Nuţu, despre posibilitatea majorării preţului la apă: Suntem în faza de evaluare a impactului cu energia electrică

Noul director general al SC Ecoaqua SA Călăraşi, Marcel Nuţu a vorbit joi despre posibilitatea majorării preţului la apă în contextul creşterii explozive a preţului la energie electrică. În acest moment, la bursă, preţul a ajuns la 1200 lei / MWh, ulrima achiziţie realizându-se pe un preţ de 583 lei / MWh, ceea ce înseamnă o creştere de 205%!

„Suntem în faza de evaluare a impactului cu energia electrică. Suntem pe bursă, să vedem cum achiziţionăm anul viitor energia pentru că ne-a expirat contractul în luna august şi n-am avut curajul să fac un contract pe 1 an de zile. Am luat cu 583 lei / MWh crezând că-i o imprudenţă. Acum suntem la 1200 lei / MWh şi nu există o anumită predictibilitate.

Noi sperăm să ţinem pasul, să vedem ce soluţii găsim. Mai sunt şi alte instrumente de redresare, să zic aşa. Panourile fotovoltaice, majorarea de capital... Sunt soluţii. Important e ca pe cât posibil să ţinem pasul şi să nu majorăm preţul.”, a declarat Marcel Nuţu.

Ultima majorare a preţului la apă potabilă şi a tarifului de canalizare – epurare a avut loc pe 6 iulie 2021. Adunarea Generală a Asociaţilor ADI Ecoaqua au decis ca noile valori, valabile pe întreaga arie deservită de Ecoaqua, să fie următoarele: 4,56 lei / mc (fără TVA) pentru apa potabilă, respectiv 3,82 lei / mc (fără TVA) pentru canalizare – epurare.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.