IPJ Călărași | Trafic rutier în siguranţă

IPJ Călărași | Trafic rutier în siguranţă

În acest weekend, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe principalele sectoare de drumuri naţionale şi judeţene, pentru asigurarea fluenţei traficului, combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei.

În cadrul activităţilor vor fi folosite autospecialele dotate cu sisteme de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Aşadar, conducătorilor auto care optează pentru petrecerea sfârşitului de săptămână la o distanţă mare de casă le recomandăm să-şi fragmenteze deplasările, alternând şofatul cu perioade de repaus, pentru a evita producerea de accidente rutiere pe fondul oboselii.

Recomandăm conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor din trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor şi bicicliştilor.

De asemenea, în contextul unor fenomene meteo defavorabile, vă sfătuim să folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei. Nu vă lăsaţi distraşi de telefon în timp ce vă aflaţi la volan şi evitaţi efectuarea depăşirilor care, în contextul unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Atragem atenţia cu privire la faptul că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice !

ATENŢIE!

Circulaţi cu viteză moderată! Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi trafic generează accidente grave de circulaţie;

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Alcoolul diminuează considerabil reflexele;

Folosiţi centura de siguranţă! Acest accesoriu vă poate salva viaţa;

Nu conduceţi maşina când sunteţi obosiţi ! Oboseala la volan vă poate fi fatală. Evitaţi pe cât posibil să circulaţi, pe distanţe lungi, noaptea.

Poliţia rutieră vă doreşte drum bun şi fără evenimente rutiere!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.