IGPR / Câteva sfaturi, pentru un drum bun, în timpul liber

IGPR / Câteva sfaturi, pentru un drum bun, în timpul liber

Poliţiştii vă sfătuiesc să luaţi câteva măsuri, pentru un plus de siguranţă în deplasarea spre destinaţia aleasă.

De ce trebuie să ţineţi cont atunci când plecaţi de acasă:

 

Nu este bine să comunicaţi tuturor date despre plecarea dumneavoastră pentru o perioadă mai lungă şi nu postaţi pe reţelele de socializare aceste detalii. Puteţi deveni victima hoţilor din locuinţe!

Dacă plecaţi cu maşina, interesaţi-vă despre condiţiile meteo şi alegeţi corect ruta. Puteţi lua în considerare şi rute de rezervă, ţinând cont că valorile de trafic pot creşte.

Asiguraţi-vă că autoturismul funcţionează în regulă, că aveţi valabile asigurarea obligatorie (R.C.A.) şi inspecţia tehnică periodică (I.T.P.).

De asemenea, vă reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Dacă plecaţi cu trenul, trebuie să fiţi foarte prudenţi în gară! Hoţii de buzunare acţionează în locurile aglomerate. Nu vă lăsaţi bagajele nesupravegheate şi nu aveţi încredere în persoanele abia cunoscute.

Dormind în tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, telefoane, sau bagaje.

Dacă plecaţi cu avionul, nu păstraţi obiecte de valoare (telefoane, tablete, notebook-uri, aparate foto, de filmat, etc.) în bagajele pentru cală. Asiguraţi-vă că aveţi actele valabile!

Crăciun Fericit!

 

CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE