Grădiștea | Împrumut aprobat pentru cofinanțarea lucrărilor din cadrul unui proiect de modernizare infrastructură apă și canal

Grădiștea | Împrumut aprobat pentru cofinanțarea lucrărilor din cadrul unui proiect de modernizare infrastructură apă și canal

Pentru cofinanțarea lucrărilor în cadrul proiectului “Modernizare gospodărie de apă și înființare stație de tratare cu apă în satul Grădiștea, comuna Grădiștea, județul Călărași” și “Înființare rețea de canalizare cu stație de epurare în comuna Grădiștea, județul Călărași” s-a aprobat în Consiliul Local, în cadrul ședinței ordinare din 12 decembrie 2022, contractarea unui împrumut bancar în valoare de 1 milion de lei, cu o maturitate de 5 ani.

În urma rectificării bugetului local din 22 martie, suma obținută între timp de la BCR va fi utilizată pentru realizarea investiției, în valoare de 8.212.287,96 lei (TVA inclus), aprobată de Consiliul Local încă din 2017, conform Hotărârii 25 din 21 martie.

Prin componenta APĂ se urmăreşte modernizarea gospodăriei de apă din satul Grădiştea prin care se vor realiza: lucrări de reparaţii asupra acoperişului gospodăriei de apă; lucrări de finisaje interioare şi exterioare la gospodăria de apă; procurarea şi montarea unei staţii de potabilizare a apei.

Prin componenta APĂ UZATĂ se propune înfiinţarea unui sistem centralizat de canalizare menajeră compus din: Staţie de epurare de tip modulară (containerizată) cu debitul de 200 mc/zi şi Reţea de canalizare menajeră în lungime de 6991,43 metri.

Numărul locuitorilor deserviți direct de proiectul “Modernizare gospodărie de apă și înființare stație de tratare cu apă în satul Grădiștea, comuna Grădiștea, județul Călărași” (în valoare de 2.678.758,62 lei, TVA inclus) este de 2.123.

Numărul locuitorilor deserviți direct de proiectul “Înființare rețea de canalizare cu stație de epurare în comuna Grădiștea, județul Călărași” (în valoare de 5.533.529,34 lei, TVA inclus) este de 1.450.

Contractul de finanţare pentru obiectivul de investiţii amintit anterior a fost semnat pe 7 mai 2018.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.