DIICOT – BT Călăraşi | Percheziţii domiciliare, efectuate într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat

DIICOT – BT Călăraşi | Percheziţii domiciliare, efectuate într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat

În această dimineaţă, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Călăraşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Călăraşi efectuează un număr de 5 percheziţii domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de minori.

În fapt s-a reţinut că, începând cu anul 2016 şi până în prezent, un suspect a iniţiat un grup infracţional organizat structurat, pe care l-a condus din penitenciar,

din care au făcut parte atât membri ai familiei sale, cât şi un apropiat al acestora, în scopul comiterii unor infracţiuni de proxenetism şi trafic de minori, în ţară şi în străinătate. În desfăşurarea activităţii infracţionale, cei 7 membri ai grupului au acţionat de pe diferite paliere, de comandă sau de execuţie, şi au avut fiecare rolul său bine definit în cadrul grupării. De cele mai multe ori, pentru recrutarea tinerelor, în vederea practicării prostituţiei în beneficiul grupării, aceştia foloseau metoda "loverboy".

În perioada de referinţă membrii grupului infracţional organizat au acţionat concertat, în scopul recrutării şi exploatării, prin obligarea la practicarea prostituţiei pe raza judeţului Călăraşi, a două tinere minore, în vârstă de 16 ani la data recrutării, obţinând beneficii financiare consistente din aceste activităţi. Totodată, membrii grupului au participat la recrutarea şi plasare a 4 tinere majore, pe pieţele de prostituţie din Italia, Germania şi Marea Britanie, obţinând foloase materiale de pe urma acestor activităţi. La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Călăraşi vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 30 de persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Călăraşi.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.