Deputații au decis: Produsele românești să fie etichetate cu denumirea "De Origine România - DOR"

Deputații au decis: Produsele românești să fie etichetate cu denumirea "De Origine România - DOR"

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege cu privire la etichetarea cu denumirea "De Origine România - DOR" a produselor agroalimentare care utilizează în procesul de fabricaţie materii prime de bază de origine românească şi îndeplinesc anumite condiţii.

Proiectul prevede instituirea schemei de certificare voluntară "De Origine România - DOR", la care să aibă acces producătorii şi procesatorii români, schemă care ar garanta faptul că produsul alimentar achiziţionat este realizat pe teritoriul României şi fabricat din materii prime de origine românească.

Potrivit celor adoptate, legea instituie schema de certificare voluntară "De Origine România - DOR" pentru susţinerea activităţilor de promovare a produselor agroalimentare româneşti.

Mai multe detalii aici https://www.agerpres.ro/viata-parlamentara/2023/12/05/camera-produsele-romanesti-sa-fie-etichetate-cu-denumirea-de-origine-romania-dor--1214402

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.