De luni, pot fi accesate de la CEC credite în cadrul programului “Investeşte în tine”

Programul guvernamental "Investeşte în tine" a ajuns în etapa de aplicare. Lansarea programului "Investeşte în tine" şi semnarea documentelor necesare derulării lui reprezintă o perspectivă deschisă tinerilor şi persoanelor de vârstă activă de a-şi asigura finanţarea pentru îmbunătăţirea pregătirii profesionale sau pentru acces la diferite servicii de sănătate şi activităţi sportive.

Începând de luni, 15 octombrie, toţi cei interesaţi vor putea contracta în acest scop credite cu dobândă suportată de la bugetul de stat, iar pentru creditele anii de studiu vor reprezenta perioada de graţie pentru acest tip de finanţare.

Tinerii între 16 şi 26 de ani pot contracta în acest scop credite de până la 40.000 de lei, iar persoanele între 26 şi 55 de ani pot lua credite de până la 35.000 de lei. Dacă cel care apelează la acest instrument de creditare este angajat, poate beneficia încă 20.000 de lei.

“Investeşte în tine” este un program guvernamental implementat şi monitorizat de către Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză.