COMUNICAT DE PRESĂ | „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

COMUNICAT DE PRESĂ | „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Școala gimnazială nr. 2 din comuna Modelu, județul Călărași, implementează în perioada 26.09.2022 – 25.09.2025 proiectul cu titlul PNRAS – MODELU 2 2022-2025, Schemei de Granturi – runda 1 – din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) finanțat de Planul Național pentru Redresare și Reziliență al României (PNRR) în cadrul Reformei 3. Reforma sistemului de învățământ obligatoriu pentru prevenirea și reducerea părăsirii timpurii a școlii și Investiției 4. Sprijinirea unităților de învățământ cu risc ridicat de abandon școlar, din Componenta C.15.

Obiectivele proiectului pentru această perioadă sunt:

a) diminuare ariscului de abandon școlar și încadrarea școlii în gradul de risc MEDIU

b) îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevi încadru levaluărilor naționale cu minim 2% /an

c) creșterea procentului de elevi care finalizează învățământul gimnazial  cu cel putin 2 %;

d) creșterea participării absolvenților învățământului gimnazial la Evaluarea national pentru absolvenții clasei a VIII-a și a ratei de inserție de la nivelul învățământului secundar inferior la învățământul secundar superior cu cel putin 2%

e) competențe îmbunătățite pentru un număr de 18 cadre didactice didactice care lucrează cu elevi din ciclul gimnazial, în vederea promovării unor servicii educaţionale de calitate orientate pe nevoile elevilor și a unei școli inclusive 

Beneficiarii proiectului sunt elevii de gimnaziu (clasele V-VIII) înscriși la ŞCOALA GIMNAZIALĂ nr. 2 Modelu, în cei trei ani școlari aferenți proiectului.

Numărul acestora este estimat la 293 în 2021 – 2022, 294 în 2022 - 2023, 304 în 2023 - 2024

Grupul țintă principal în cadrul PNRAS  - Modelu 2 - 2022 – 2025, este alcătuit din:

Elevii din clase de nivel gimnazial în risc de abandon școlar;

  1. elevii cu prezență scăzută la școală = 131
  2. elevii cu rezultate scăzute la învățătură = 115
  3. elevii care au repetat cel puțin un an școlar = 51
  4. elevii care au un istoric școlar de sancțiuni /note scăzute la purtare - 56

Cadrele didactice și personal auxiliar 18

Părinții

Copii cu CES 8

Activitățile propuse  în cadrul proiectului pornesc de la analiza diagnostic realizată de conducerea ŞCOLII GIMNAZIALE nr. 2 MODELU, consultările cu cadrele didactice care lucrează cu elevii din ciclul gimnazial, cadrele didactice care lucrează cu elevii claselor a IV-a, reprezentanții Consiliului local în Consiliul de Administrație, Consilul comunitar consultativ, o parte din părinții care sunt desemnați în Comitetul de părinți al unității școlare.

În acest sens, sunt propuse activități care se încadrează în următoarele categorii:

A_ Activități de timp MATE - Screening al copiilor, înregistrarea copiilor în risc, folosirea instrumentelor și introducerea datelor în Observator Școlii în vederea elaborării planurilor educaționale de intervenție, Introducerea datelor în SIIR, raportare periodică și ajustarea planurilor la timp.

B_Activități de prevenire a părăsirii timpurii a școlii prin măsuri de nivel 1 – Formareacadrelor didactice, seminarii și workshop-uri, activități de prevenție la nivelul clasei/ care dezvoltă spiritul de echipă, creativitatea, abilitățile de leadership

C_Activități de intervenție - activități pedagogice de sprijin cu caracter remedial care se vor desfășura sub forma unor tipul cluburilor/atelierelor/cercurilor pe domenii de interese, activități extracurriculare, nonformale - activități educaționale activ participative, interactive, centrate pe copii/elevi, servicii de orientare, consiliere și mediere școlară, consiliere parentală şi terapie psihologică, tabere interculturale.

D_Dotarea cu clase inteligente* pentru predare – învățare.

Rezultate așteptate:

- Scăderea ratei de abandon școlar de la 2,5 la 2,0

- Creșterea ratei de finalizare a învățământului gimnazial de la 71,87% la 80%

- Reducerea procentului de elevi care iau note sub 6 la Evaluarea națională de la 95,45 % la 90%

- Reducerea absenteismului școlar de la 90% la 82%

- Creșterea numărului de planuri de intervenție personalizate pentru elevii a la 30

- 18 cadre didactice formate

- 4 clase smart, spații amenajate și dotate pentru desfășurarea activităților

Valoarea eligibilă a proiectului este de 982.990 lei valoare fără TVA, din care 982.990 leidin finanțare PNRAS

comunicatmodelu1

comunicatmodelu2

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.