Articole vestimentare contrafăcute, în valoare de 170.000 lei, descoperite la PTF Călăraşi

Articole vestimentare contrafăcute, în valoare de 170.000 lei, descoperite la PTF Călăraşi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi, împreună cu reprezentanţi din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor, au descoperit într-un TIR, cantitatea de 1.390 articole vestimentare, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 13.07.2021, în jurul orelor 18.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi, au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetăţean turc, în vârstă de 35 de ani.

În urma controlului amănunţit efectuat, autorităţile de control au descoperit că o parte dintre bunurile transportate de către şofer sunt inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

Procedând la inventarierea acestora, împreună cu reprezentanţi din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor, a rezultat un total de 1.390 articole vestimentare care ar putea aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

Bunurile, în valoare de aproximativ 170.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost indisponibilizate de către poliţişti la sediul S.T.P.F. Călăraşi.

În prezent, faţă de persoana în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “punerea în circulaţie a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.