Aproximativ 23 de tone deșeuri din plastic, transportate ilegal din Turcia oprite la P.T.F. Călărași

Aproximativ 23 de tone deșeuri din plastic, transportate ilegal din Turcia  oprite la P.T.F. Călărași

Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași alături de comisarii Gărzii de Mediu Călărași nu au permis intrarea pe teritoriul României unui ansamblu rutier care transporta aproximativ 23 de tone deșeuri din plastic. Acestea erau încărcate din Turcia şi erau destinate unei societăți din ţara noastră.

În data de 08.06.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetățean român, în vârstă de 55 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din plastic.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Călărași. În urma verificărilor, s-a constatat că în mijlocul de transport se aflau 22.640 de kilograme deșeuri din plastic, încărcate din Turcia și care erau destinate unei societăți comerciale de pe teritoriul României. De asemenea, s-a stabilit faptul că deșeurile în cauză prezentau urme de contaminare, cu diferite impurităţi (resturi alimentare), nefiind astfel îndeplinite condițiile legale de transfer. În consecință, nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deșeurile fiind returnate societății expeditoare.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.