Activități de braconaj piscicol, combătute de polițiștii de frontieră

Activități de braconaj piscicol, combătute de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu – Sectorul Poliției de Frontieră Oltenița au depistat, în zona de competență, două persoane care transportau diferite specii de pește, în cantitate totală de 151 de kilograme, fără a deține documente legale.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oltenița au desfăşurat acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, în zona de competenţă.

Astfel, pe raza localităților Luica și Mănăstirea, din județul Călărași, au fost depistaţi doi cetăţeni români, în vârstă de 54, respectiv 59 de ani, care transportau cu autoturismele personale, diferite specii de pește, în cantitate totală de 151 de kilograme.

În cadrul verificărilor, cei doi șoferi nu au putut prezenta colegilor noștri documente de proveniență pentru marfa transportată.

Întreaga cantitate de pește a fost ridicată și predată către D.S.V.S.A. Călărași, iar polițiștii de frontieră efectuează în prezent, cercetări față de persoanele în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de ,,deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 64, lit h din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.