3,27%, rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Călărași în luna iunie 2021

3,27%, rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Călărași în luna iunie 2021

La sfârșitul lunii iunie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași erau înregistrați 2.980 șomeri (din care 1.569 femei), rata șomajului fiind de 3,27%.

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,11%, în această lună acest indicator a înregistrat o crestere cu 0,16 pp.

Din totalul de 2.980 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Călărași, 745 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 2.235 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență.

Șomerii cu studii primare si fara studii au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Călărași, urmați de cei cu studii gimnaziale, studii profesionale, studii liceale, postliceale și studii universitare.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 718 persoane foarte greu ocupabile, 1.308 greu ocupabile, 869 mediu ocupabile și 85 persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.