Vizita viceprim-ministrului Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, la Călărași

Vizita viceprim-ministrului Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, la Călărași

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a efectuat vineri, 10 mai 2019, o vizită în judeţul Călăraşi, la invitaţia conducerii organizaţiei judeţene PSD Călăraşi.

Începând cu ora 10.30 de minute, la sediul Prefecturii, domnul Daniel Suciu s-a întâlnit cu autorităţile publice locale, conducând dezbaterea cu tema ”Dezvoltarea locală în context regional”. La discuții au participat prefectul județului, toți primarii din județul Călărași, președintele PSD Călărași, domnul Iulian Iacomi, și parlamentarii călărășeni: doamna senator Roxana Pațurcă, deputatul Sorin Vrăjitoru și deputatul Cristian Sefer. Principalele subiecte de discuție au vizat rezultatele programelor de dezvoltare locală, PNDL 1 și PNDL 2, dar și recenta lansare a Programului de Investiții derulat prin Fondul Național de Investiții.

Domnul ministru Daniel Suciu a declarat că mecanismul acestui nou program, care completează investițiile ce se derulează prin programele de tip PNDL, este fundamentat pe o singură idee: accelerarea schimbărilor în bine a localităților țării, prin completarea tipurilor de investiții posibile și mai ales prin simplitatea și rapiditatea cu care se pot finanța proiectele.

Primăriile călărășene pot așadar să ceară bani pentru maximum două proiecte, iar pentru a-i primi, trebuie să transmită Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, cea care gestionează Fondul, autorizaţia de realizare a lucrărilor sau devizul de lucrări şi documentația tehnică necesară demarării execuţiei lucrărilor

Domeniile de prioritate pentru Fondul de Dezvoltare și Investiții, așa cum a declarat astăzi ministrul Daniel Suciu, sunt extinderea rețelelor de curent electric, de gaz natural, de apă și canalizare, refacerea sau modernizarea drumurilor comunale, a celor județene, a străzilor, podurilor și pasajelor.

De asemenea, se mai finanțează prioritar spitalele județene, spitalele municipale, dispensarele, centrele medicale dar și școlile, grădinițele, creșele ori campusurile școlare.

Noul program de investiții se va derula pe următorii 20 de ani și va finanța proiecte în valoare de 10 miliarde de Euro.

danielsuciu5

După întâlnirea cu primarii călărășeni, întâlnire în urma căreia toți cei prezenți s-au declarat mulțumiți de modul în care localitățile vor beneficia în continuare de fonduri pentru dezvoltare, ministrul Daniel Suciu s-a deplasat, împreună cu membrii PSD, la sediul Agenției de Dezvoltare Regionale Sud Muntenia. Cu această ocazie, a fost prezentat stadiul implementării proiectelor finanțate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 la nivelul regiunii Sud Muntenia și proiectele în care Agenția este lider sau partener, proiecte depuse în cadrul altor programe de finanțare. În acest context, au fost discutate o serie de probleme privind finanțarea prin POR, ministrul dezvoltării și administrației  publice apreciind realizările agenției în domeniul accesării fondurilor europene și felicitând managerii de la ADR Sud Muntenia pentru rezultatele obținute.

danielsuciu4

danielsuciu3

Ulterior, oficialitățile s-au deplasat în comuna Roseţi pentru a verifica stadiul lucrărilor de asfaltare și modernizare al celor 19 străzi, obiectiv finanţat de MDRAP prin PNDL, valoarea totală a investițiilor fiind de 1.700.000 lei.

danielsuciu2

O scurtă oprire s-a făcut și în comuna Dor Mărunt, acolo unde se lucrează din plin la modernizarea străzilor și la grădinița din localitate, care va fi inaugurată pe data de 16 mai, după o investiție totală de 1,1 milioane lei și un efort care a durat 12 luni.

Trebuie menționat aici că programele de tip PNDL au adus în județul Călărași până în prezent investiții de 2,4 miliarde lei, fonduri care sunt destinate scoaterii la propriu a satelor călărășene din noroaie.

Vizita domnului viceprim-ministru s-a încheiat cu o discuție informală cu jurnaliștii prezenți și cu reprezentanții autorităților publice din județ.

Articol comandat de Partidul Social Democrat – PSD

CUI mandatar financiar coordonator: 41190008

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.