V. Iliuță: Văd că PNL a împărțit județul în două și nu e corect

V. Iliuță: Văd că PNL a împărțit județul în două și nu e corect

Liderul CJ Călărași, Vasile Iliuță și-a exprimat dezamăgirea cu privire la modul discriminatoriu în care Guvernul PNL a decis la mijlocul lunii decembrie alocarea sumei de 14,997 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, unor unități administrativ-teritoriale din județul Călărași, pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare până la sfârșitul anului 2020, atrăgând atenția că dacă acest “comportament” va continua și în 2021, va proceda la o nouă redistribuire a fondurilor Consiliului Județean, în sensul sprijinirii mai mult a primăriilor conduse de edili PSD.

“Aș vrea să subliniez un lucru care s-a întâmplat luna trecută. Astăzi, județul Călărași este împărțit în două. Există repartiții bugetare de la Guvern cu preponderență, către primăriile PNL. S-a împărțit suma de 14,997 milioane lei, cu precădere, primăriilor PNL, în vreme ce administrațiile conduse de primari PSD au primit aproape nimic. Văd că astăzi PNL a împărțit județul în două și nu e corect. În urmă cu 4 ani am introdus un mod echilibrat de distribuire a banilor Consiliului Județeana declarat în cadrul unei conferințe de presă organizate joi la sediul PSD, Vasile Iliuță care a continuat “Dacă acest comportament va continua la Călărași, voi lua atitudine și voi împărți și eu banii CJ numai către administrațiile PSD ca să refacem acest echilibru, distrus de PNL care a recurs la o împărțire nedreaptă”.

În ședința de Guvern din 17 decembrie 2020, pentru plata cheltuielilor de funcționare, județului Călărași i s-a alocat suma totală de 14.997.000 lei (2,09%) ce a fost repartizată unui număr de 49 de UAT-uri.

27 de primării conduse de primari PNL au primite câte 465 de mii de lei (17, la număr), respectiv câte 450 de mii de lei (10, la număr). Tot la categoria “450 de mii de lei” a figurat și Primăria orașului Budești, suma reprezentând de fapt un premiu pentru primarul Ilie Mihai care deși a obținut pe 27 septembrie mandatul sub sigla PPU-sl, a decis să-și susțină la parlamentare foștii colegi din PNL. După o așa faptă bună, evident că și răsplata e pe măsură!

În schimb, primăriilor conduse de primari PSD (inclusiv Primăria Călărași), 21 la număr, li s-au alocat câte 102 mii lei, o sumă de cel puțin 4 ori mai mică față de cele “liberale”. Atât s-a putut!

Sume repartizate pe unele unități/subdiviziuni administrativ-teritoriale pentru plata cheltuielilor de funcționare

Județul Călărași – 14.997.000 lei (2,09%)

Total – 717.329.000 lei

Localități conduse de primari PNL:

465 mii lei – 17 UAT-uri: Oltenița, Alexandru Odobescu, Belciugatele, Chiselet, Dichiseni, Dor Mărunt, Dorobanțu, Frăsinet, Jegălia, Lehliu, Nicolae Bălcescu, Plătărești, Sohatu, Spanțov, Ștefan cel Mare, Ulmu, Unirea.

450 mii lei – 10 UAT-uri: Lehliu Gară, Borcea, Cuza Vodă, Dragalina, Luica, Mitreni, Modelu, Radovanu, Șoldanu, Tămădău Mare.

450 mii lei: Budești (localitate condusă de un primar de la PPU-sl dar care nu și-a ascuns în campania de la parlamentare susținerea pentru PNL.

102 mii lei -21 UAT-uri: Călărași, Căscioarele, Chirnogi, Ciocănești, Crivăț, Curcani, Dragoș Vodă, Fundeni, Gălbinași, Grădiștea, Gurbănești, Ileana, Independența, Lupșanu, Mânăstirea, Nana, Sărulești, Ștefan Vodă, Ulmeni, Vasilați, Vlad Țepeș.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.