V. Iliuță: Și Consiliul Județean dacă se desființează sunt de acord ca să avem o regiune funcțională

V. Iliuță: Și Consiliul Județean dacă se desființează sunt de acord ca să avem o regiune funcțională

Președintele social-democrat al CJ Călărași, Vasile Iliuță, a declarat recent că în momentul de față nu există UAT-uri aflate în incapacitatea de a plăti salariile angajaților însă situația ar putea deveni agravantă în cazul în care aceste localități ar acoperi drepturile salariile exclusiv din impozitele și taxele locale colectate. Mai mult de jumătate ar dispărea, apreciază Iliuță.

”Ținând cont de bugetul care se repartizează la început de an, nicio comună nu e în imposibilitatea de a plăti salariile. Dacă n-ar fi bugetul ci doar impozitele și taxele locale, atunci jumătate din comunele județului Călărași trebuie să se comaseze”, susține Iliuță care ar fi de acord cu regionalizarea care implică desființarea Consiliilor Județene.

”Și Consiliul Județean dacă se desființează sunt de acord ca să avem un județ sau o regiune funcțională. Spun asta pentru că eu, Consiliul Județean, la acest moment muncesc să depun proiectele la nivel național cu o echipă de oameni, pe care-i consider profesioniști, reușind să promovez proiectele județului Călărași. Ce-ar fi însemnat cu această echipă să nu depun proiecte doar pentru județul Călărași și aș depune un proiect pe 3 județe?

Nu știu dacă va veni acum regionalizarea pentru că e o răspundere politică foarte mare. Când eram în PDL, exista un proiect simplu. Nu se desfiițau comunele. Era ales câte un viceprimar în comunele care se comasau. Rămâneau Starea Civilă, Impozitele și Taxele, de care răspunde acel viceprimar ales pentru un mandate. Restul, Contabilitatea, Dezvoltarea, serviciile se mutau la centrul de comună.”, a conchis șeful CJ Călărași, Vasile Iliuță.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.