V. Iliuţă: Sănătatea şi investiţiile, prioritare pentru mandatul viitor

V. Iliuţă: Sănătatea şi investiţiile, prioritare pentru mandatul viitor

Candidatul PSD pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, susţine că pentru mandatul 2020 – 2024 priorităţile sale sunt domeniile sănătăţii şi atragerii investitorilor care să dezvolte afaceri durabile în municipiul şi judeţul Călăraşi. „În primul rând, în ceea ce mă priveşte, şi în primul mandat am susţinut că voi face tot ce este posibil ca toţi consilierii judeţeni, aparatul propriu al preşedintelui să luăm toate măsurile pentru a îmbunătăţi calitatea actului medical din Spitalul Judeţean Călăraşi. Şi nu numai, şi la Spitalul TBC şi la Spitalul de psihiatrie de la Săpunari, spitale care sunt în subordinea Consiliului Judeţean şi unde cetăţenii trebuie să aibă prioritate, să fie respectaţi şi trataţi cum se cuvine, aşa cum se întâmplă astăzi în Europa. În mare măsură am reuşit, mai e mult de muncă, ce-i drept, dar împreună cu echipa de conducere a celor 3 spitale vom reuşi să promovăm un act medical respectat de cetăţeni. Asta este una din priorităţile pe care le voi susţine în mandatul viitor.” a spus Iliuţă care a subliniat că tandemul Drăgulin – Filipescu a avut “grijă” să pună piedici companiilor interesate să investească în judeţ. “Proiectele de investiţii ale Consiliului Judeţean, cele 28 de proiecte ale CJ pe care le-am câştigat, le-am demarat şi sunt astăzi în diverse faze de implementare le voi continua pe toate şi cel mai important pe care îl văd acum, e să reuşim să aducem cât mai mulţi bani în zona economică a Călăraşiului, să vedem ce investitori îşi doresc să vină la Călăraşi. Din nefericire, Călăraşiul s-a depopulat din cauza administraţiei Drăgulin-Filipescu. Administraţia Drăgulin-Filipescu nu a făcut decât să gonească tot ce a fost iniţiativă privată şi dorinţă de investiţie în municipiul şi în judeţul Călăraşi. Aceşti oameni au trebuit “să vămuiască” şi să facă rău agenţilor economici care nu au venit cu jalba-n proţap, ca ei să fie cei care să vămuiască aceste intrări de afaceri în Călăraşi.

Varianta de reuşită înseamnă cât mai mulţi oameni de afaceri aduşi la Călăraşi, cărora să le punem la dispoziţie un parc tehnologic înfiinţat de către Consiliul Judeţean Călăraşi unde să-şi poată desfăşura activitatea şi să-şi dezvolte afacerile. În acest sens, avem în vedere platforma fostului combinat siderurgic care astăzi mai mult de jumătate din el stă pârloagă şi nu oferă premisele dezvoltării viitoare a municipiului şi a judeţului Călăraşi.”. a continuat Iliuţă.

Pe lângă investiţiile demarate în reabilitarea şi modernizarea infrastructurii spitaliceşti, în timpul mandatului său de preşedinte a fost inaugurat şi un bloc cu 12 unităţi locative alocate medicilor care au ales să-şi facă meseria şi la Călăraşi iar pentru cel de-al doilea s-a depus deja amplasamentul la CNI care va finanţa lucrările pentru alte 40 de unităţi locative cu aceeaşi destinaţie. “Avem deja recepţionate pe strada Independenţei 12 unităţi locative care sunt astăzi în evaluare pentru a le pune la dispoziţia medicilor din alte localităţi care practică medicina la Călăraşi şi mai avem pe B-dul Nicolae Titulescu 40 de unităţi locative care sunt astăzi predate cu amplasament şi care urmează ca în 36 de luni să fie finalizate. ANL-ul a predat amplasamentul firmei care a câştigat această licitaţie şi noi suntem încrezători că în maxim 2 ani de zile vor fi recepţionate aceste locuinţe de pe Nicolae Titulescu. Acea groapă pe care am moştenit-o de la comunişti iar Drăgulin şi Filipescu au lăsat-o de izbelişte. Mai avea puţin şi până nu era vreun accident ca să putem s-o inventariem… că ea de fapt e un “rest” rămas de la comunişti care n-a stârnit interesul lui Drăgulin şi Filipescu. Pe ei i-au interesat alte lucruri pe care le vedeau profitabile pentru ei, nu câştigătoare pentru cetăţenii municipiului.” a conchis Vasile Iliuţă, candidatul susţinut de social – democraţi pentru şefia Consiliului Judeţean Călăraşi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.