V. Iliuţă: S-a discutat de reducerea numărului de ministere

V. Iliuţă: S-a discutat de reducerea numărului de ministere

Prezent marţi, 16 mai la lucrările Consiliului Politic Naţional al PSD, preşedintele Vasile Iliuţă a dezvăluit faptul că social – democraţii iau în calcul reducerea numărului de ministere, punându-se în discuţie şi posibilitatea ieşirii UDMR din coaliţia de guvernare.

„S-a discutat reducerea numărului ministerelor. Preşedintele Marcel Ciolacu şi secretarul general Paul Stănescu au primit mandat să discute această chestiune în cadrul coaliţiei.” a spus Iliuţă care a continuat „PSD şi PNL au suficienţi parlamentari, 231 la număr, să nu avem nevoie pentru guvernare şi de UDMR. Dar dacă parteneriatul a fost făcut în 3, se doreşte ca cele 3 partide să conducă în coaliţie România. Dar, UDMR ar putea primi mai puţine ministere decât au astăzi.”

Surse politice din cadrul coaliţiei vorbesc într-adevăr de reducerea numărului de ministere de la 21 la 18 prin comasarea celor deţinute acum de maghiari. În cazul excluderii UDMR din coaliţie, în viitorul Guvern, PSD urmează să deţină 10 portofolii iar PNL, 8.

Instalat în funcţie pe 25 noiembrie 2021, Cabinetul Nicolae Ciucă este un guvern format de alianța politică Coaliția Națională pentru România (CNR), care însumează 65% dintre deputații și senatorii Parlamentului României, formându-se majoritate absolută, compusă din Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Național Liberal (PNL și Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR/RMDSZ), sprijinită de deputații Grupului parlamentar al Minorităților Naționale, însumând 4% dintre deputați și senatori, astfel încrederea acordată la votul de învestitură a fost de 69%.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.