V. Iliuţă: Nu are dreptul să convoace Consiliul Judeţean în şedinţă extraordinară de îndată!

V. Iliuţă: Nu are dreptul să convoace Consiliul Judeţean în şedinţă extraordinară de îndată!

Preşedintele Vasile Iliuţă a „comentat” miercuri deciziile asumate în ultimele zile de vicepreşedintele CJ, Valentin Barbu, cu privire la convocarea Consiliului Judeţean în şedinţă extraordinară de îndată pentru aprobarea rectificării bugetare care să asigure plata salariilor celor 806 angajaţi ai DGASPC, nemulţumiţi că nu-şi vor putea încasa la timp lefurile aferente lunii august. Din lipsă de cvorum, şedinţa programată astăzi la ora 10.00 n-a mai avut loc, fiind prezenţi doar 10 din cei 21 de aleşi judeţeni, în funcţie. „Am organizat această conferinţă de presă ca urmare a dezinformării pe care dl Barbu încearcă să o facă şi anume că are o majoritate şi că domnia sa este preşedinte al CJ. Greşit! Domnia sa nu are mandat din partea consilierilor judeţeni ca să conducă Consiliul Judeţean. Ca atare nu are dreptul să convoace CJ în şedinţă extraordinară de îndată” a spus Iliuţă care a continuat „Venind în întâmpinarea solicitărilor formulate de domnul director Drăgănică, noi, PSD, am decis să convocăm o şedinţă extraordinară, solicitare adresată secretarului general, Emil Muşat de o treime din numărul consilierilor în funcţie. În acest sens, domnul Samoilă, a depus marţi lista cu semnăturile necesare pentru convocarea unei şedinţe extraordinare aşa cum prevede Codul Administrativ. În acest sens, avem un singur punct pe ordinea de zi şi anume convocarea unei şedinţe ordinare în care să validăm consilieri judeţeni (n.r. e vorba de Sorin Ghiliciu şi Eugen Ilie care-i vor înlocui pe George Chiriţă şi Marian Ichim, transferaţi la PNL!) şi să alegem prin vot noul preşedinte care să aprobe, ulterior, rectificarea bugetului judeţean pentru a asigura astfel plata salariilor angajaţilor DGASPC”.

Iliuţă a mai precizat că, luna trecută, împreună cu liderul consilierilor judeţeni PSD, Ion Samoilă, au încercat să stabilească de comun acord cu Barbu data şi ordinea de zi a şedinţei din august însă demersul lor a eşuat. „Cu regret o spun, am făcut demersuri, împreună cu dl. Samoilă, la dl Barbu, rugându-l să ţină şedinţa în cursul lunii august. Ne-a spus că ne va contacta pentru a putea stabili proiectele de hotărâri ce urmau să figureze pe ordinea de zi însă nu s-a întâmplat nimic. Acum domnia sa se simte trădat. Susţine că are o majoritate dar care nu funcţionează. A dat dovadă de neputinţă dar şi de iresponsabilitate în raport cu ce se întâmplă astăzi. Confundă funcţia politică cu cea administrativă.” a mai spus Vasile Iliuţă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.