V. Iliuță: Le mulțumesc celor 3 primari în funcție că s-au alăturat proiectului de dezvoltare al județului Călărași

V. Iliuță: Le mulțumesc celor 3 primari în funcție că s-au alăturat proiectului de dezvoltare al județului Călărași

Organizația județeană PSD Călărași și-a propus să devină și mai puternică, deschizând porțile atât primarilor în funcție cât și foștilor din PNL, dezamăgiți pesemne de prestația modestă a actualei conduceri liberale.

Joi, Vasile Iliuță a anunțat că partidul “s-a îmbogățit” cu 3 primari în exercițiu, a 4-a achiziție fiind un fost primar. E vorba de Iulian Iacomi, primarul orașului Lehliu Gară, fost membru PNL până la începutul acestui an, Ion Iacomi, primarul comunei Dor Mărunt, fratele lui Iulian Iacomi, Alin Pleșteanu, primarul localității Frăsinet, finul lui Iulian Iacomi și fostul primar al comunei Ulmu, Ion Negoiță, scos din joc de ANI, în urmă cu vreo 8 ani.

În momentul de față, Ion Iacomi și Alin Ploeșteanu așteaptă să fie excluși din PNL, altfel riscând să-și piardă mandatele. Iulian Iacomi a devenit independent, reușind să obțină excluderea din PNL, undeva la începutul anului.

“Astăzi, așa cum v-am promis în conferința trecută, venim cu 3 primari în funcție care vor deveni liderii noștri în teritoriu. E vorba de Iulian Iacomi, primarul orașului Lehliu Gară, Alin Ploeșteanu, primarul comunei Frăsinet și Ion Iacomi, primarul comunei Dor Mărunt. Un fost și viitor primar pe care-l prezentăm astăzi este Ion Negoiță de la Ulmu.”, a declarat președintele interimar al PSD Călărași, Vasile Iliuță care a continuat “Astăzi, Partidul Social Democrat își mărește numărul de lideri în teritoriu. Le mulțumesc că s-au alăturat proiectului de dezvoltare al județului Călărași celor 3 primari în funcție și viitorului primar, Nelu Negoiță. (...) Pot spune astăzi că proiectul politic al Partidului Social Democrat e un proiect care în 2024 ne duce să câștigăm și municipiul Călărași și orașul Lehliu Gară și Consiliul Județean Călărași pentru că astăzi din punct de vedere al votului pe care l-am luat în 2020 suntem câștigători ai alegerilor din 2024. Și cu acești 3 primari și viitor primar de la Ulmu vom câștiga alegerile europarlamentare și prezidențiale, localele și alegerile parlamentare.”

Iulian Iacomi: Dorim ca la alegerile din 2024 să candidăm pe listele PSD

Eliberat de sub “jugul” liberal la începutul acestui an, Iulian Iacomi a admis că a găsit înțelegere la PSD pentru continuarea proiectelor de dezvoltare a orașului Lehliu Gară pe care-l conduce în calitate de primar din 2008 încoace fără întrerupere. Iacomi i-a mulțumit lui Iliuță, subliniind că peste 2 ani dorește să candideze sub sigla PSD, pe care totuși l-a părăsit din 2000 încoace de 2 ori, ultima oară în urmă cu exact 2 ani și 2 săptămâni.

“Vă mulțumesc dl. Președinte că în urma discuțiilor purtate cu dvs. și cu forurile superioare am găsit soluții pentru a dezvolta comunitățile noastre din care provenim eu, fratele meu și finul meu, Alin Ploeșteanu precum și Nelu Negoiță. Avem acest obiectiv pentru localitățile noastre și dorim ca la alegerile din 2024 să candidăm pe listele PSD

Ziua de azi dacă am putea s-o dăm înapoi, să fim în 2020, alta ar fi fost acum situația. Îi mulțumesc fratelui meu că după ce am discutat cu el timp de 2 ani am găsit soluția să venim împreună într-o echipă câștigătoare și să putem duce la bun sfârșit proiectele noastre prin sprijinul Consiliului Județean și al Partidului Social Democrat.

Avem multe în comun. Cetățenii sunt dornici să dezvoltăm comunitățile însă fără un sprijin concret și fără să ținem cont de culoarea politică am găsit ușile deschise chiar dacă eram de la un alt partid. Împreună am reușit să mai rezolvăm din problemele cu care se confruntă orașul Lehliu Gară.”, a susținut Iacomi despre care aflăm că este noul președinte interimar al filialei locale PSD Lehliu Gară.

La ultimele alegeri locale, desfășurate în septembrie 2020, Iacomi a trecut primul linia de sosire obținând 1749 de voturi (58,22%), depășindu-l pe pesedistul Laurențiu Bănescu (866 de voturi, 28,83%).

Alin Ploeșteanu: Unde o să candideze Iulian Iacomi, acolo o să candidez și eu peste 2 ani

Primarul localității Frăsinet a fost extrem de sincer, subliniind că motivul pentru care a apărut joi în conferința de presă desfășurată la sediul PSD este nașul său, Iulian Iacomi. Pentru Alin Ploeșteanu nu există valori de dreapta, de stânga sau de centru.

“Vreau să vă spun că-i apreciez în egală măsură pe cei doi președinți, pe dl Vasile Iliuță și pe dl Ciprian Pandea dar intervine o a 3-a persoană, Iulian Iacomi, tot așa de bun politician ca și dânșii.

Și acum să dăm puțin timpul înapoi, în urmă cu 2 ani. Înainte de alegerile locale, am ieșit în conferință de presă la PNL, alături de nașul meu, Iulian Iacomi și-am spus un lucru: Voi candida pe listele acelui partid unde se află Iulian Iacomi. Deci pentru mine e foarte simplu. Unde o să candideze Iulian Iacomi, acolo o să candide și eu peste 2 ani.”, a precizat Alin Ploeșteanu.

Pe 27 septembrie 2020, Alin Ploeșteanu a câștigat competiția pentru Primărie, obținând 626 de voturi (68,49%). Pe 2 s-a situat social-democratul, Sandu Mihăiță cu 288 de voturi (31,51%).

Ion Negoiță: Am vrut să fiu serios până la capăt

Ion Negoiță a condus comuna Ulmu între 2004 și 2018. Nu și-a terminat mandatul din cauza problemelor cu Agenția Națională de Integritate. Și-a propus să revină în joc, anunțându-și candidatura pentru 2024.

“Eu puteam să candidez și în 2020. Nu mi s-a interzis să candidez. Dar din respect pentru PNL și cetățenii comunei Ulmu nu am candidat. Nu-mi validau mandatul, mai treceau 3 luni, știți procedura...

Am vrut să fiu serios până la capăt. Și cu mine și cu cetățenii și cu PNL. Decizia, cred am luat-o acum 6 luni de a mă alătura echipei. Acum s-a întâmplat. Vreau să dezvoltăm comuna Ulmu care e o comună mică dar frumoasă. Voi pune umărul și pentru județ cu ce pot și unde am relații umane și de afaceri.”, spus Nelu “Bubuitu’” Negoiță.

Ion Iacomi: Peste doi ani voi candida din PSD, alături de fratele meu, de Alin Ploeșteanu și de dl președinte!

După ce și-a început cariera politică la PDL, Ion Iacomi a candidat în 2012 cu succes sub sigla PNL devenind primarul localității Dor Mărunt. Acum susține că-și va continua cariera în cadrul administrației publice locale sub sigla PSD, partid puternic capabil să ofere o mână de ajutor celor care trudesc pentru binele unei comunități.

“Mă bucur că fac parte din această echipă (...) Sunt conștient că pot să dezvolt localitatea Dor Mărunt cu sprijinul Consiliului Județean și al PSD. Am optat să vin în această echipă pentru că am în spate o lungă carieră de 14 ani. Ne-am luptat, am câștigat dar totuși să dezvolt localitate ai nevoie să fii ajutat de către Guvern, de partide care sunt puternice și pot da o mână de ajutor. Peste doi ani voi candida din PSD, alături de fratele meu, de Alin Ploeșteanu și de dl președinte!”, a afirmat Ion Iacomi, de joi, liberal doar pe hârtie.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.