V. Iliuță: La momentul acesta, Consiliul Politic Național încă n-a luat decizia să-l excludă pe dl Coarnă

V. Iliuță: La momentul acesta, Consiliul Politic Național încă n-a luat decizia să-l excludă pe dl Coarnă

Deși exclus din grupul parlamentar PSD, deputatul Dumitru Coarnă a participat joi la conferința de presă desfășurată la sediul PSD Călărași stârnind întrebări în legătură cu oportunitatea prezenței sale. Întrebat dacă se așteaptă la sancțiuni din partea conducerii centrale a partidului pentru că i s-a oferit deputatului independent, Dumitru Coarnă, “în continuare o tribună de exprimare împotriva ideilor partidului”, Vasile Iliuță a precizat că decizia de excludere a acestuia din PSD va fi luată în cadrul Consiliului Politic Național care nu s-a întrunit încă. “La momentul acesta, Consiliul Politic Național încă n-a luat decizia să-l excludă pe dl Coarnă. Este propunerea Consiliului Politic Județean de excludere a dlui Coarnă luată la inițiativa dlui președinte Marcel Ciolacu pe care i-am adus-o la cunoștință dlui deputat Coarnă. Când se va lua decizia de excludere, atunci dl Coarnă n-o să mai facă parte din echipa noastră.”, a declarat liderul interimar al PSD Călărași.

Într-adevăr, una din atribuțiile Consiliului Politic Național se referă la faptul că “Hotărăşte, în situaţii excepţionale, cu 2/3 din voturile membrilor săi, sancționarea cu excludere din partid a oricărui membru, pentru încălcări grave ale Statutului sau pentru prejudicii majore aduse PSD și validează cu 2/3 din voturile membrilor prezenți hotărârile forurilor/organelor ierahic inferioare care au decis exculderea din partid a unui membru din Consiliul Politic județean/de sector.”

Consiliul Politic Național este structură de conducere și de decizie al partidului care coordonează activitatea partidului între Congresele PSD. Consiliul Politic Național al PSD se întruneşte lunar sau ori de câte ori este necesar, la convocarea Preşedintelui PSD, a Biroului Permanent Naţional sau a cel puţin 1/3 din numărul membrilor săi.

Consiliul Politic Național se constituie din: membrii Biroului Permanent Național cu drept de vot, președinții organizațiilor județene/de sector ale PSD, preşedintele organizaţiei municipiului Bucureşti, președintele organizației PSD Diaspora, președintele organizației PSD Republica Moldova, primarul general al Municipiului București, primarii de sector, președinții Consiliilor Județene Administrative, primarii municipiilor reședintă de județ, președintele Institutului de Studii Social Democrate – ISSD.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.