V. Iliuţă: De aceea fuge dl Barbu

V. Iliuţă: De aceea fuge dl Barbu

Preşedintele Vasile Iliuţă e precizat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă că nici un consilier judeţean PSD nu se opune organizării unei şedinţe de plen a CJ în care să se dezbată şi săî se aprobe rectificarea bugetului care să conducă ulterior la asigurarea sumelor necesare achitării salariilor pe luna august a celor 806 angajaţi ai DGASPC. Iliuţă a explicat şi „motivul” pentru care Valentin Barbu, autoproclamat şef al Consiliului Judeţean, refuză să iniţieze o şedinţă extraordinară, de teamă să nu fie „detronat” din fotoilul pe care „l-a câştigat” cu sprijinul nemijlocit al prefectului Stoica şi al colegului său, Dinulescu.

„Astăzi e valabilă Legea 215 / 2001 în legătură cu mandatul de preşedintew ales indirect de către aleşii judeţeni. Domnia sa (n.r. Barbu) ştie că astăzi o parte din articolele din legea 215 sunt valabile până la alegerile din 27 septembrie. A fost ales indirect şi astăzi la fel se va proceda. Cei doi vicepreşedinţi sunt desemnaţi de consilierii judeţeni numai în cazul în care preşedintele e ales uninominal, de către cetăţeni (n.r. art. 192 din Codul Administrativ). După locale, Codul Administrativ va fi în totalitate, în vigoare. Noi trebuie să procedăm aşa cum s-a întâmplat în 2016 în sensul că alegem preşedintele indirect, dintre consilierii judeţeni” a spus Iliuţă care a continuat „De aceea, dl Barbu fuge de responsabilitatea organizării unei şedinţe ordinare în care să pună în legalitate ceea ce se întâmplă în CJ. Consilierii judeţeni trebuie să desemneze preşedintele, preşedintele desemnat va face propunerea de rectificare bugetară, asigurând astfel salariile angajaţilor DGASPC. Tţi consilierii PSD sunt de acord să rectificăm bugetul şi să asigurăm plata salariilor. Nu e nici unul împotrivă! Dar nu putem să-i punem în poziţia de a vota nelegal, vicepreşedintele neavând atributul legal să convoace şedinţa de Consiliu Judeţean”

Comandat: Partidul Social Democrat - Filiala Judeţeană Călăraşi

Executat: SC Total Media SRL

CUI: 21200019

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.