V. Iliuță: Am refuzat, chiar am avut o discuție neplăcută cu fostul președinte spunându-i că încălcăm legea

V. Iliuță: Am refuzat, chiar am avut o discuție neplăcută cu fostul președinte spunându-i că încălcăm legea

Deși în acest moment pozează în oameni politici responsabili reclamând faptul că toate UAT-urile din județ trebuie să se dezvolte uniform și în consecință ar trebui să primească finanțare dinspre Consiliul Județean în cote egale, liberalii călărășeni n-au îmbrățișat o astfel de atitudine responsabilă și când se aflau la “butoane”. Bunăoară, președintele în exercițiu al Consiliului Județean, Vasile Iliuță a “povestit” joi un episod derulat în 2019 când a fost “forțat” de fostul președinte PNL Călărași, Dan Drăgulin, să procedeze la împărțirea banilor din bugetul Județului în funcție de deciziile politice asumate în Biroul Permanent Județean al partidului, nu și de criteriul reprezentativității politice din Consiliul Județean. Altfel spus, bucata cea mai mare din buget ar fi trebuit să revină PNL-ului!

“În anul 2019, fostul primar al Călărașiului, Dumnezeu să-l ierte!, Daniel Drăgulin mă cheamă și face o discuție în care eu am avut un alt punct de vedere, să respect promisiunile pe care le-am făcut față de partenerii noștri din Consiliul Județean și mă refer la aleșii de la PSD, în sensul să respectăm formula de împărțire a banilor. Domnia sa n-a înțeles și vine în Biroul Permanent Județean al partidului să aprobe el bugetul. I-am spus: “Nu e bugetul PNL-ului, e bugetul Județului. Nu puteți să mi-l aprobați prin hotărâre de BPJ. Nu aveți dreptul legal, încălcăm legea.

Bineînțeles că n-a ajuns în presă “fericitul” nostru caz că eu eram cel care puteam să fiu cercetat că vreau să aprob bugetul prin BPJ-ul unui partid. Nu se aprobă bugetul de către formațiuni politice! Partidele sunt cele care votează și repartizează prin comisii banii pentru că acolo, mi se pare și corect, toate formațiunile politice sunt reprezentate în comisiile de specialitate al CJ.

Și atunci am refuzat, chiar am avut o discuție neplăcută cu fostul președinte spunându-i că încălcăm legea iar timpul nu ne va ierta. Lucrurile n-au mers așa cum și-a dorit domnia sa, au mers într-o altă direcție. Domnia sa nu m-a vrut în echipa sa și m-a dat afară din partid.”, a declarat Iliuță.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.