V. Iliuță: Am observat dorința lor de a fi o echipă

V. Iliuță: Am observat dorința lor de a fi o echipă

Colaborarea dintre Alianța PNL-USR și PRO România a fost “certificată” azi, nu doar în culise ci și în Consiliul Județean după ce cele 3 partide politice și-au susținut reciproc candidații pentru cele două funcții de vicepreședinte, Amelia Giurcan (USR-PNL), respectiv Răzvan Meseșeanu (PRO România). Președintele CJ, Vasile Iliuță, care ocupă interimar și funcția de președinte al PSD Călărași a declarat, după terminarea ședinței ordinare, că alianța parafată între cele 3 partide nu va “deranja” geometria politică din Consiliul Local municipal Călărași, în sensul formării unei majorități a opoziției care să-i dea posibilitatea obținerii celor două funcții de viceprimar. Nu doar PSD (9 mandate de consilier local) ci și alianța mai sus-menționată (10 mandate) are nevoie ca de aer de cele două mandate deținute de PMP pentru a avea reprezentanți în Executivul condus de Marius Dulce. “Dacă mă întrebați ca președinte al PSD, nu cred că va deranja chiar dacă ei și-au certificate azi parteneriatul prin votul pe care l-au dat azi în Consiliul Județean. Am observat dorința lor de a fi o echipă. Opoziția este bună tot timpul. De fapt, ea ne va arăta dacă nu vom avea un parcurs bun, correct, în raport cu interesul cetățenilor” a susținut Vasile Iliuță.

Dacă PSD așteaptă un răspuns favorabil din partea PMP, în vederea cooptării la guvernare locală, în PNL situația nu-i deloc calmă. Fostul viceprimar, Viorel Ivanciu dorește “să-și păstreze” mandatul, solicitând partidului să-i susțină candidatura însă opțiunea noii conduceri pare să fie Dragoș Coman, fost viceprimar, în prezent secretar de stat în cadrul MTS. Pe de altă parte, nici PMP nu pare încântat de o astfel de “alianță” în condițiile în care în primăvară au reclamat faptul că liberalii au refuzat să-i pună la dispoziție funcțiile de conducere din serviciile publice deconcentrate (7 la număr) stipulate în protocolul de colaborare politică de la nivel guvernamental.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.